Εβδομάδα αποφάσεων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

908b015e37ba97b6dca36f6549801781 ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, μέτρα, σχολική χρονιά

Λίγες εβδομάδες παραμένουν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν πρώτοι στις σχολικές μονάδες την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή που συστάθηκε αποκλειστικά για την ετοιμασία των κατευθυντήριων οδηγιών θα έχει συνάντηση, σήμερα με τους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό να τεθούν επί τάπητος εισηγήσεις που θα δώσουν τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο έναρξης της σχολικής χρονιάς, ενώ για το ίδιο θέμα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου και την ηγεσία της οργάνωσης των καθηγητών.

Μπορεί τα σενάρια να είναι τρία, όπως η εκ περιτροπής εκπαίδευση, σχολική χρονιά με μέτρα αυτοπροστασίας και η τηλεκπαιδεύση, οι τελικές αποφάσεις ωστόσο θα στηριχθούν αποκλειστικά στην επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου.

Πάντως μιλώντας σχετικά στην «Πρωινή Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε μεταξύ άλλων πως, «είναι πλέον προφανές ότι ούτε η φετινή χρονιά θα είναι μια κανονική σχολική χρονιά με την έννοια του ότι η επιδημία είναι ακόμα εδώ. Η χρονιά αυτή θα ξεκινήσει με την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Ήδη η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης προχώρησε σε ανακοίνωση-ενημέρωση προς τις διευθύνσεις των σχολείων, ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα αποφασιστούν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: Sigmalive