Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα χάκερ- Είχε απλώσει πλοκάμια στην Κύπρο

Kέρδη της απάτης κατέληγαν στην Κύπρο

AARKA8s 10 διεθνές κύκλωμα, χακερ

Ένας Ρώσος υπήκοος που εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ελβετία φέρεται να εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας προσωπικών δεδομένων που κλάπηκαν από χρήστες διαδικτύου στις ΗΠΑ, αποκομίζοντας δεκάδες εκατομμύρια. Μάλιστα, κάποια από τα κέρδη της απάτης κατέληγαν στην Κύπρο. Τέσσερις άλλοι Ρώσοι υπήκοοι κατηγορήθηκαν ότι ήταν μέλη του κυκλώματος.

Ο Vladislav Klyushin, γνωστός και ως «Vladislav Kliushin», 41 ετών, από τη Μόσχα, συνελήφθη στη Sion της Ελβετίας στις 21 Μαρτίου 2021 και εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο Ivan Ermakov και ο Nikolai Rumiantcev, κατηγορήθηκαν επίσης για συνωμοσία για απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστές όπως επίσης και για τη διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης. Ο Ermakov, πρώην αξιωματικός στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, είχε κατηγορηθεί τον Ιούλιο του 2018 για τον ρόλο του στην ανάμιξη στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Klyushin και οι συνεργάτες του απέκτησαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δίκτυα υπολογιστών εταιρειών στις ΗΠΑ, συνέλεγαν στοιχεία των εργαζομένων και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τα ονόματα των χρηστών και τους κωδικούς πρόσβασης για να μπουν στα αρχεία των εταιρειών.

Μόλις αποκτούσαν πρόσβαση στα αρχεία, έκλεβαν αναφορές κερδών που δεν είχαν υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή δεν είχαν αποκαλυφθεί στο ευρύ κοινό, από εκατοντάδες αμερικανικές εταιρείες.

Μάλιστα, το κύκλωμα διένειμε τα κέρδη του σε λογαριασμούς που άνοιξαν σε τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Δανίας, της Πορτογαλίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, και παραπλάνησαν χρηματιστηριακές εταιρείες σχετικά με τη φύση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων.