Εξελίξεις στη δολοφονία Άλκη: Βρέθηκε δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος

Οι Αρχές σφίγγουν τον κλοιό για τη σύλληψη κι άλλων δραστών, πέραν του 23χρονου

161fce8800d469 1 Άλκης, δολοφονία, δράστες, χούλιγκαν

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που οι Αρχές σφίγγουν τον κλοιό για τη σύλληψη κι άλλων δραστών, πέραν του 23χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι στη σκηνή του εγκλήματος, μετά το δρεπάνι και το ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης σε βάρος του νεαρού και φίλων του.

Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος, καθώς και για δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

Σημειώνεται πως η τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι για τη δολοφονία του 19χρονου και να υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των χούλιγκαν.

Το βράδυ της Πέμπτης, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις μετά το μπαράζ εφόδων της ΕΛ,ΑΣ σε συνδέσμους ομάδων.

Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα έξι άτομα

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντείνονται κάθε ώρα που περνάει, καθώς η εντολή είναι να μην χαθεί χρόνος που μπορεί να αξιοποιήσουν οι δράστες για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Ετσι, οι προσπάθειες εστιάζουν στην εύρεση νέων στοιχείων που θα «δέσουν» την ταυτοποίηση και άλλων έξι ατόμων που φέρονται να έχουν λάβει μέρος στη στη δολοφονία του Αλκη.

Ο Αλέξης Κούγιας, που είναι ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου δολοφονηθέντα, ανέφερε την Πέμπτη ότι «έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι δράστες», τονίζοντας πως «πήγανε για να σκοτώσουν».

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε σε σχετικές δηλώσεις στο STAR: «Έχω πληροφορηθεί ότι αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες. Μιλάμε για τουλάχιστον άλλα έξι άτομα».

Σε άλλες σχετικές δηλώσεις του στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως «κατόπιν της κατηγορίας που απήγγειλε ο εισαγγελέας, όλοι όσοι συλληφθούν, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνέργειας και συμμετοχής στην δολοφονία του Άλκη και, παράλληλα, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, και φυσικά την ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια».

Ευρήματα στο μαχαίρι του φόνου και στο αυτοκίνητο

Το μαχαίρι του φόνου εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και, μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA σε αυτό βρέθηκαν τόσο αίμα του 19χρονου όσο και τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου συλληφθέντα.

Ως εκ τούτου, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε αντιπαραβολή αποτυπωμάτων για να εντοπίσει και άλλους συμμετέχοντες που φέρεται να άγγιξαν το φονικό μαχαίρι.

Σχετικά με τις κηλίδες αίματος στο λευκό Ι.Χ. του φερόμενου ως δράστη, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως πρόκειται για DNA του 19χρονου, ενώ αναμένεται και η επιστημονική εξακρίβωση.

Από την άλλη φαίνεται να έχουν «μιλήσει» και τα τηλέφωνα. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων και αποκαλύπτονται με ποιους μίλησε ο 23χρονος μετά τη δολοφονία του Άλκη. Σύμφωνα με το Open στα τηλεφωνήματα αυτά έχει μιλήσει με κάποια από τα 10 – 15 άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με το MEGA, στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ακόμα ένα άτομο, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονία του Αλκη και έχει ταυτοποιηθεί από το σωματότυπό του.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για γνωστό χούλιγκαν, έχει ύψος περίπου 1.80-1.90, είναι εξαιρετικά γυμνασμένος και διακρίνεται στο επίμαχο βίντεο.