Φαίδωνος Vs Κωλέττα – Το εξοχικό στον Πρωταρά και η χιλιομετρική αποζημίωση

α 2 Πάφος, Πρωταράς, Φαίδωνας Φαίδωνος

Άναψαν φωτιές οι νέες καταγγελίες Φαίδωνος κατά του Διευθυντή Οδικών Μεταφορών. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Φαίδωνος, «ο κ. Κωλέττας πως την ώρα που διαπραγματεύετο το ύψος της χιλιομετρικής αποζημίωσης, την ίδια περίοδο αγόραζε σπίτι από τον ιδιοκτήτη της μιας εταιρείας, το οποίο ενώ αποτιμάται σε τιμές αγοράς 300 χιλ. ευρώ, το αγόρασε 200 χιλ. ευρώ, πλήρωσε 140 χιλ. και εκεί χρήζει και περαιτέρω διερεύνησης για το πού πήγαν οι 140,” σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου».

Ο Δήμαρχος Πάφου χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός οι εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών, μέσα από τη διαδικασία της απεργίας, “να προσπαθούν να εκβιάζουν”, ενώ κάλεσε το κράτος και τους θεσμούς να μην λυγίσουν σε αυτούς τους εκβιασμούς – κατά την έκφρασή του – και να ανακτήσουν και το τελευταίο ευρώ που “οι κύριοι αυτοί” έχουν πάρει υπό μορφή υπερπληρωμών.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως εδώ και ένα χρόνο φαίνεται ότι έχουν αποκαλυφθεί και τεκμηριωθεί με στοιχεία οι υπερπληρωμές που εγίνοντο σε αυτές τις εταιρείες.

Δυστυχώς, είπε, φαίνεται ότι για την εταιρεία της Πάφου με βάση στοιχεία του ίδιου προκύπτει υπερπληρωμή τριών εκατ. ευρώ ενώ με βάση στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών η υπερπληρωμή ανέρχεται στα οκτώ εκατομμύρια, όπως υποστήριξε.

Πρόσθεσε πως για να καλυφθούν αυτές οι υπερπληρωμές για πολλούς μήνες από εδώ και πέρα,- ίσως και όλους τους μήνες,- μέχρι να λήξει αυτή η σύμβαση, μπορεί το κράτος να μην πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Είπε ακόμα πως δεν ισχύει αυτό που δημόσια ακούγεται ότι η εταιρεία της Πάφου δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ.

Η εταιρεία της Πάφου, συνέχισε, “εισπράττει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα εισιτήρια και αυτά είναι χρήματα του κράτους τα οποία συνυπολογίζονται”.

Επομένως, εκτίμησε ο Δήμαρχος Πάφου, η εταιρεία έχει αρκετά έσοδα και δεν θα έπρεπε να προχωρήσει με απεργιακά μέτρα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Φαίδωνος μέχρι και το Μάρτη-Απρίλη του 2014 οι εταιρείες δεν υπέβαλαν ούτε ένα τιμολόγιο, αλλά έπαιρναν μόνο λεφτά από το κράτος και αρνούνταν να βάλουν τιμολόγια.

Όταν το 2015 και μετά ξεκίνησαν να εκδίδουν τιμολόγια, ανέφερε, διαφάνηκαν οι υπερπληρωμές οι οποίες είχαν γίνει, ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως το κράτος και οι θεσμοί θα πρέπει να προχωρήσουν και να ανοίξει ξανά η υπόθεση και να ελεγχθεί πώς έγιναν αυτές οι συμβάσεις το 2009 και ποιος ήταν ο ρόλος του Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών που ήταν η Αναθέτουσα Αρχή. Θα πρέπει, συνέχισε, να ξανανοίξει ο φάκελος των πειθαρχικών καταγγελιών που το 2012 έκανε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εναντίον του Διευθυντή των Οδικών Μεταφορών και να ανοίξει ξανά ο φάκελος για τις ποινικές καταγγελίες για την αγορά σπιτιού στον Πρωταρά, την ώρα που – όπως ισχυρίζεται ο κ. Φαίδωνος – “ο Διευθυντής διαπραγματεύετο το ύψος της χιλιομετρικής αποζημίωσης, την ίδια περίοδο αγόραζε σπίτι από τον ιδιοκτήτη της μιας εταιρείας, το οποίο ενώ αποτιμάται σε τιμές αγοράς 300 χιλ. ευρώ, το αγόρασε 200 χιλ. ευρώ, πλήρωσε 140 χιλ. και εκεί χρήζει και περαιτέρω διερεύνησης για το πού πήγαν οι 140,” σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου.
Άρα σ` αυτή την ιστορία με τις δημόσιες συγκοινωνίες, οι οποίες στοίχιζαν στο κράτος 90 εκατ., τώρα πέσαμε στα 50 κάτι, και πάλι υπάρχει κέρδος, κατέληξε.

Κωλέττας: Ατεκμηρίωτες οι καταγγελίες Φαίδωνος

Ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας έδωσε οδηγίες στο νομικό του σύμβουλο για λήψη δικαστικών μέτρων για λίβελο, δυσφήμιση και συκοφαντία, τόσο εναντίον του Δημάρχου Πάφου όσο και εναντίον όσων από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αναμεταδίδουν το λίβελο.

Αυτό αναφέρει ο κ. Κολέττας απαντώντας, με γραπτή ανακοίνωση, στους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος στα ΜΜΕ σε σχέση με άτομό του.

Ο κ. Κολέττας αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως οι κατηγορίες του κ. Φαίδωνος εναντίον του έχουν διερευνηθεί σε βάθος και με πρωτοφανή αυστηρότητα από το Τμήμα Φορολογίας και από την Αστυνομία χωρίς να προκύψει το παραμικρό μεμπτό εναντίον του.

Οι κατηγορίες που αφορούν πειθαρχικά παραπτώματα εκδικάστηκαν από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και αθωώθηκε πανηγυρικά, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες συγκοινωνίες, τις συμβάσεις και το σύστημα που υιοθετήθηκε για να αναπτυχθούν οι δημόσιες επιβατικές μεταφορές, σημειώνεται ότι ήταν μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης της τότε Κυβέρνησης το οποίο υλοποιήθηκε με απόφαση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι αναφορές του κ. Φαίδωνος “στο πρόσωπό μου, περί παρεμβάσεων στις συμβάσεις των δημόσιων μεταφορών, περί κερδοσκοπίας, υπερπληρωμών και υπέρογκων ποσών που διατέθηκαν για το σύστημα είναι ανυπόστατες, ατεκμηρίωτες, παραπλανητικές και πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα».

Κατόπιν των πιο πάνω, ο κ. Κολέττας αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως έχει ήδη δώσει οδηγίες στο νομικό του σύμβουλο για λήψη δικαστικών μέτρων για λίβελο, δυσφήμιση και συκοφαντία, τόσο εναντίον του κ. Φαίδωνος όσο και εναντίον όσων από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αναμεταδίδουν το λίβελο.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ