Φονικό/Εργάτες: 5 μέρες μετά ζήτησαν λεφτά από την οικογένεια για τον δράστη(ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα ανέφερε ο δικηγόρος της Οικογένειας - Οι κινήσεις της οικογένειας

4B6165D9 3B44 4863 92BE 9B2BDE181B63 Διπλό Φονικό, ΕΡΓΑΤΕΣ

Ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη πέντε ημέρες μετά το διπλό φονικό στους Εργάτες περιέγραψε στο Πρωτοσέλιδο ο δικηγόρος της οικογένειας, Ολύμπιος Χριστοφή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία της Ανδρούλας Αβραξίδου και του Στέλιου Γιάγκου, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια για να τους ζητήσουν να αγοράσουν ένα ιατρικό βοήθημα που είχε ανάγκη ο φερόμενος δράστης στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας «oι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να σκεφτούν την αναστάτωση που θα προκαλούσε στην οικογένεια των θυμάτων. Ήταν ένα τραγικό λάθος από τις Υπηρεσίες, οι οποίες είπαν ότι έγινε εκ παραδρομής. Είναι όμως μια ένδειξη των ελλείψεων που έχει το σύστημα».

Ο κ. Χριστοφή ανέφερε ότι τώρα η οικογένεια τώρα ζητά να μάθει εάν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες από τις κυβερνητικές υπηρεσίες από τη στιγμή που βρίσκονταν κάτω από την επίβλεψή τους και εάν στο τέλος της ημέρας έκαναν όλοι σωστά της δουλειά τους.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι απέστειλαν επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, στην οποία ζητούν να διερευνηθούν άμεσα τα περιστατικά αλλά και ο τρόπος που οδηγηθήκαμε στο έγκλημα της περασμένης Πέμπτης. Η Γενική Εισαγγελία απάντησε ότι στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης τους περιστατικού συλλέγονται και στοιχεία για το εάν κάποιες κρατικές υπηρεσίες ολιγώρησαν ή αμέλησαν.

Η οικογένεια, σύμφωνα με τον δικηγόρο, συλλέγει τα δικά της στοιχεία και θα τα παραδώσει στη Γενική Εισαγγελία.

Πηγή: Sigmalive