Φόνος Αλεξούι: «Παρέλαση» προσώπων από το ΤΑΕ Λευκωσίας

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εξετάσεις της Αστυνομίας για εξιχνίαση των δολοφονιών του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Θανάση Καλογερόπουλου

65E89297 31F6 47E3 BE51 5F2AE7A9B894

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εξετάσεις της Αστυνομίας για εξιχνίαση των δολοφονιών του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Θανάση Καλογερόπουλου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδούλου, η οποία όπως ανέφερε από χθες λαμβάνονται καταθέσεις και αξιολογούνται μαρτυρίες, στοιχεία και πληροφορίες, για εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Σημειώνεται ότι οι δύο δολοφονίες διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία σε λιγότερο από 48 ώρες, ενώ οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό, αφού τα θύματα ήταν πολύ γνωστά στην επαρχία τους.

Αναζητεί δύο πρόσωπα για φόνο Καλογερόπουλου η Αστυνομία

Στο μεταξύ, η Αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες καταζητούμενων σε σχέση με τον φόνο του Καλογερόπουλου.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοδούλου οι φωτογραφίες των δύο συγκεκριμένων προσώπων απομονώθηκαν από υλικό, που παραλήφθηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, για να σημειώσει ότι προς το παρόν είναι αγνώστων στοιχείων.

Κάλεσε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού και να δώσει πληροφορίες είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα.

Λαμβάνονται καταθέσεις για φόνο Μαυρομιχάλη

Εξάλλου, στη Λευκωσία ανακρίνονται από χθες διάφορα πρόσωπα σε σχέση με τη δολοφονία Μαυρομιχάλη.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η κ. Χριστοδούλου «ήδη ξεκίνησε η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», για να σημειώσει ότι η ανακριτική ομάδα, που έχει οριστεί, λαμβάνει καταθέσεις από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος.

Επίσης, σημείωσε ότι έχουν παραληφθεί και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο από τη σκηνή, όσο και από αλλού, για να προσθέσει πως «αξιολογείται το περιεχόμενο τους για εξασφάλιση μαρτυρίας σχετικά με την υπόθεση».

Σε σχέση με τις εργαστηριακές εξετάσεις επί των τεκμηρίων, που λήφθηκαν από τη σκηνή, είπε πως «αναμένονται τα αποτελέσματα», για να σημειώσει ότι «όλα τα τεκμήρια θα εξεταστούν επιστημονικά και θα τύχουν και βαλλιστικών ελέγχων, ώστε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα».

Από αιμορραγικό σοκ ο θάνατος του Μαυρομιχάλη

Σε σχέση με τη νεκροτομή στη σορό του Μαυρομιχάλη, η κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι  σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο θάνατός του προήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία ρήξεως ήπατος και πνεύμονα, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Όπως σημείωσε, η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του Αλέξη Μαυρομιχάλη διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Αποφάσεις για τη διερεύνηση και την προστασία του κοινού

Αναφορικά με τη χθεσινή σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του Αρχηγού της Αστυνομίας, η κ. Χριστοδούλου είπε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν και στις δύο υποθέσεις, στην πορεία των εξετάσεων και στα μέχρι στιγμής ευρήματα των ανακριτών, ενώ λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ερωτηθείσα ποιες αποφάσεις έλαβε η Αστυνομία  κατά τη χθεσινή σύσκεψη, η κ. Χριστοδούλου είπε ότι «οι αποφάσεις που λήφθηκαν αφορούν στα θέματα διερεύνησης και σε θέματα προστασίας του κοινού».

«Δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε πιο συγκεκριμένα στις αποφάσεις που λήφθηκαν, αφού και οι δύο υποθέσεις είναι σε εξέλιξη και σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω», ανέφερε.