Φόνος Καλογερόπουλου: Εξετάζονται CCTV–Ανησυχίες για άνοιγμα κύκλου εκδίκησης

Καλοστημένη ενέδρα θανάτου έστησαν δύο κουκουλοφόροι, στον 55χρονο Θανάση Καλογερόπουλο, γνωστό στις αρχές, για αρκετές υποθέσεις

01 24

Καλοστημένη ενέδρα θανάτου έστησαν δύο κουκουλοφόροι, στον 55χρονο Θανάση Καλογερόπουλο, γνωστό στις αρχές, για αρκετές υποθέσεις.

Ήταν γύρω στις 8 το πρωί, όταν το θύμα, προσπαθούσε να σταθμεύσει το όχημα του, στην παραλιακή περιοχή της Γερμασόγειας, όπου πήγαινε για το πρωινό του κολύμπι.

Τότε οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται να γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του, σταμάτησαν το όχημα τους μπροστά από το χώρο στάθμευσης, πλησίασαν πεζοί στο σημείο που βρισκόταν, τον γάζωσαν και έγιναν καπνός.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι  ήταν οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους έριξαν πυροβολισμούς κατά του οχήματος και του οδηγού του οχήματος και αναχώρησα με το όχημά τους.

Όταν οι κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ, ο Καλογερόπουλος επιχείρησε να διαφύγει με το όχημα του, ωστόσο, δέχθηκε εκ νέου πυρά και έπεσε νεκρός.

Η στυγερή δολοφονία όχι μόνο έγινε υπό το φως του ήλιου, αλλά και σε πολυσύχναστο σημείο όπου βρίσκονταν λουόμενοι και παιδιά, προκαλώντας πανικό.

Μετά από λίγα λεπτά το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκαν να φυλάγεται κοντά στον παρακαμπτήριο βόρεια προς το χωριό Γερμασόγεια.

Εντός του καμένου οχήματος, φέρεται να βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ σφαίρες και γεμιστήρες. Από τις εξετάσεις το όχημα είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στις 7 του μήνα.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι πρόκειται για έναν πολύ μελετημένο και καλοστημένο σχέδιο. «Γίνονται εξετάσεις έχουν εντοπιστεί κάποια τεκμήρια. Δεν μπορούμε να φέρουμε τίποτα περισσότερο».

Οι αστυνομικές αρχές επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης βάζοντας στο μικροσκόπιο, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης,  ενώ η λήψη καταθέσεων άρχισε από τη πρώτη στιγμή.

«Προσπαθούμε να εντοπίσουμε πρόσωπα με τα οποία είχε δοσοληψίες το θύμα. Ήταν γνωστός στις αρχές και είχε κληθεί για διάφορες περιπτώσεις», είπε ο κ. Κυριάκου.

Παρόλο που το θύμα ήταν γνωστό στις αρχές, δεν στήθηκε ποτέ με επιτυχία δικαστική υπόθεση εναντίον του. Η δολοφονία, προκάλεσε την ίδια ώρα ανησυχίες για ενδεχόμενο άνοιγμα κύκλου εκδίκησης.

 

Πηγή: Sigmalive