Φθάνει στην Κύπρο πλοίο με 800 επιβάτες – Επιβάτης με ύποπτα συμπτώματα – Ανακοίνωση Γ. Καρούσου

Coronavirus, exclusive, κοροναϊός, κορωνοϊου

Πλοίο το οποίο μεταφέρει πέραν των 800 επιβατών, μεταξύ των οποίων και μία επιβάτης με συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού, αναμένεται να καταπλεύσει αύριο στο Λιμάνι Λεμεσού, σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, οι αρχές της Κύπρου τέθηκαν σε συναγερμό, με το κρουαζιερόπλοιο να βρίσκεται στη θάλασσα εδώ και περίπου ένα μήνα. Τις τελευταίες μέρες προσέγγισε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και το Ισραήλ, οι οποίες και δεν το δέχτηκαν. Ως εκ τούτου κατευθύνεται πλέον προς την Κύπρο.

Στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες είναι Ιταλοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία γυναίκα επιβάτης παρουσιάζει συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού, ενώ παρόμοια συμπτώματα φαίνεται να παρουσιάζουν και άλλοι επιβάτες.

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου. Κατά την άφιξή του αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα ανάλογα μέτρα και θα γίνει έλεγχος μετά τον ελλιμενισμό του, από λειτουργούς των Υγειονομικών υπηρεσιών, οι οποίοι και θα αποφασίσουν εάν θα τεθεί ή όχι σε καραντίνα.

Ενημέρωση:
Με ανακοίνωση του κ. Γιάννη Καρούσου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού λογαριασμού στο Twitter, ενημέρωσε ότι σύμφωνα με οδηγίες του ΠτΔ, το κρουαζερόπλοιο θα παραμείνει στο αγκυροβόλιο, επομένως δεν υπάρχει θέμα εξόδου επιβατών, ενώ για το θέμα υγείας του επιβάτη, θα υπάρξει συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπση του.

Πηγή:Famagusta.news / philenews