«Γαλάζια Κερύνεια» το όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας του ψευδοκράτους

«Συνάντηση με αεροπορικές από Ρωσία»

666A15A7 C674 4075 A44E E52D6DA7D116

O λεγόμενος «υπουργός» Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του ψευδοκράτους Ερχάν Αρικλί, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές πτήσεις στο νέο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 29 Οκτωβρίου και τρεις σημαντικές πτήσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν προς το αεροδρόμιο στις 15 Νοεμβρίου. Ο Αρικλί αποκάλυψε  μάλιστα ότι «Το όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας θα είναι «Mavi Girne Airlines»» (Θάλασσα της Κερύνειας).

«Ίσως ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσγειωθεί εκεί, ίσως τα ρωσικά αεροπλάνα να προσγειωθούν εκεί στις 15 Νοεμβρίου. Έχουμε φτάσει στις τελικές προετοιμασίες για να ιδρύσουμε τη δική μας εθνική αεροπορική εταιρεία και περιμένουμε το αεροπλάνο της αεροπορικής μας εταιρείας να προσγειωθεί στον διάδρομο. Ελπίζω να το κάνουν και οι τρεις».

Υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για την προσγείωση του ρωσικού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Τύμπου, ο Αρικλί επισήμανε ότι η πτήση από τη Μόσχα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

«Συνάντηση με αεροπορικές από Ρωσία»

Δηλώνοντας ότι οι μέχρι πρότινος καλές σχέσεις «Νότιας Κύπρου» (όπως αποκάλεσε την ΚΔ) και Ρωσίας έχουν επιδεινωθεί μετά την άρση του εμπάργκο όπλων στη ΚΔ από τις ΗΠΑ, ο Αρικλί ισχυρίστηκε ότι η προσγείωση ρωσικών αεροπλάνων στο ψευδοκράτος θα περιέχει ένα πολιτικά σημαντικό μήνυμα.

Δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο στην πραγματοποίηση πτήσεων προς το αεροδρόμιο Ercan με πολιτική βούληση, ο Αρικλί είπε ότι οι ρωσικές πτήσεις θα έχουν σημαντική θετική επίδραση στην οικονομία της λεγόμενης «ΤΔΒΚ».

Εξηγώντας ότι έχουν συνομιλίες με δύο αεροπορικές εταιρείες από τη Ρωσία, ο Αρικλί επεσήμανε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι παραγωγική από πλευράς τουρισμού στο ψευδοκράτος, με απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα.

Ο ίδιος επέστησε επίσης την προσοχή στο ακριβό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και είπε: «Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι πολύ ακριβές. Πολλοί πολίτες που ζουν στην ΤΔΒΚ προτιμούν να πάνε από το Νότο (Κυπριακή Δημοκραταία) στην Ευρώπη. Η έλλειψη απευθείας πτήσεων αυξάνει το κόστος σε αυτό το σημείο», είπε.

Ο Αρικλί είπε, «το αεροδρόμιο Ercan μπορεί να λάβει το καθεστώς των εγχώριων αεροπορικών εταιρειών της Τουρκίας και πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση για αυτό».

«Στόλος με 5 αεροπλάνα»

Δηλώνοντας ότι η ίδρυση της εθνικής αεροπορικής εταιρείας έχει φτάσει σε ένα σημαντικό στάδιο και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ο Αρικλί είπε, «Το όνομα της νέας μας αεροπορικής εταιρείας θα είναι «Mavi Girne Airlines». Προσπαθούμε να τα καταφέρουμε μέχρι  τις 15 Νοεμβρίου και δεν φαίνεται να πάει στραβά. Θα ξεκινήσει με 5 αεροπλάνα και στοχεύουμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο μετά από αυτό».

Επισημαίνοντας ότι καταρχήν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις προς την Τουρκία, ο Αρικλί είπε ότι μία από τις πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθεί στην Τραπεζούντα.

«Έχουμε πτήσεις για προορισμούς όπως τα Άδανα, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, αλλά υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που ζουν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στη χώρα μας και όταν θέλουν να πάνε στη Μαύρη Θάλασσα, χάνουν πολύ χρόνο και χρήμα. . Η αεροπορική εταιρεία που θα ιδρύσουμε ελπίζουμε να πραγματοποιήσει μία από τις πρώτες πτήσεις της στην Τραπεζούντα. Επιτρέψτε μου να δώσω τα καλά νέα στους ομογενείς της Μαύρης Θάλασσας στην Κύπρο», είπε ο Αρικλί.