Για «προχειρότητες» ΟΚΥπΥ για Παιδογκολογική Κλινική Μακάρειου κάνει λόγο ΠΑΣΥΚΙ

Λόγο για «προχειρότητες» από μέρους του ΟΚΥπΥ κάνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κυβερνητικών Ιατρών

giatros xeirourgeio 500 850x560 1 ΟΚΥπΥ, Παιδογκολογική Κλινική Μακάρειου

Λόγο για «προχειρότητες» από μέρους του ΟΚΥπΥ σε σχέση την Παιδογκολογική Κλινική στο Μακάρειο Νοσοκομείο κάνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) σε ανακοίνωση του.

Όπως σημειώνει, τα όσα καταγράφονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, “αλλά και η ενημέρωση που λαμβάνουμε από τα μέλη μας, Ιατρούς της Παιδογκολογικής Κλινικής, μας αναγκάζουν να τοποθετηθούμε επί του θέματος, όχι τόσο συνδικαλιστικά, όσο ιατρικά”.

«Διαφαίνεται δυστυχώς ότι, η συνολική στάση που επέδειξε ο ΟΚΥπΥ στη φάση του σχεδιασμού, όπως και οι επακόλουθες ενέργειές του, χαρακτηρίζονται από προχειρότητες και πολύ περισσότερα μακριά από τις βέλτιστες επιστημονικές πρακτικές», προστίθεται.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν μας προκαλούν καθόλου έκπληξη, αφού ο Οργανισμός “επαναλαμβάνει εαυτόν, χωρίς βέβαια να αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει”.

«Οι έγκαιρες εμπεριστατωμένες ενημερώσεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους ιατρούς, όπως και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς θεωρήθηκαν περιττές με αποτέλεσμα να ακούμε πλέον κραυγές αγωνίας εκ μέρους των γονέων για την υγεία των παιδιών τους. Επιτέλους χρειάζεται υπευθυνότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KΥΠΕ