Γιολίτη στη Βουλή: «Στημένο σκηνικό – Ήρθαν έτοιμοι για καυγάδες…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δηλώσεις που έκανε η Υπουργός Δικαιοσύνης. με το πέρας της τεταμένης συνεδρίας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός Δικαιοσύνης

Δηλώσεις με το πέρας της τεταμένης συνεδρίας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυς Γιολίτη και του Αρχηγού της Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου συνεδρίασε αναφορικά με τον χειρισμό του παραπόνου της Υπουργού για ένα parody account στο Τwitter.

Η Έμιλυ Γιολίτη μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «λαϊκισμό» και συζητήσεις που έριχναν το επίπεδο. «Ήρθαν έτοιμοι για καυγάδες..», είπε μεταξύ άλλων η Υπουργός. Επανέλαβε ότι μοναδικός σκοπός της καταγγελίας της ήταν να προστατεύσει την οικογένειά της.

«Το επίπεδο συζήτησης δεν ήταν αυτό που είχα κατά νου. Με διέκοψαν πάμπολλες φορές και δε νομίζω να ήθελαν να πάρουν απαντήσεις. Ήταν ένα στημένο σκηνικό, το Προεδρείο κάλεσε πάρα πολλές φορές σε τάξη. Πιστεύω ότι ήρθαν έτοιμοι για καυγάδες, αποπροσανατολισμό και λαϊκισμό», σημείωσε η Υπουργός.

«Ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που ακολουθούνται πάντα σε τέτοιες καταγγελίες. Κάλεσα τους βουλευτές αν θέλουν να αλλάξουν τις διαδικασίες να καταθέσουν εισηγήσεις και προτάσεις», είπε η Υπουργός.

«Είμαι δέκτης απειλών, με προβληματίζει το πολύ τοξικό κλίμα που υπάρχει», σημείωσε.

«Για το αν είναι ποινικό ή αστικό ζήτημα, τοποθετήθηκε η Επίτροπος Δεδομένων. Για μια παρόμοια περίπτωση που αφορούσε λιβελλογράφημα στο παρελθόν έκανα καταγγελία σε αστικό δικαστήριο και η κατακραυγή ήταν η ίδια. Ήταν μια στοχευμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου, πιστεύω», σημείωσε.

Στη συνεδρία έγινε και διασύνδεση και με την κατακριτέα αντίδραση της Αστυνομίας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας το περασμένο Σάββατο και ζητήθηκε επανειλημμένα η παραίτηση της Υπουργού.