Γραφείο στο Λονδίνο εγκαινιάζει το τουρκοκυπριακό «εμπορικό επιμελητήριο»

Το τουρκοκυπριακό «εμπορικό επιμελητήριο» εγκαινιάζει γραφείο στο Λονδίνο

b b b katexomena

Το τουρκοκυπριακό εμπορικό επιμελητήριο (KTTO) εγκαινιάζει γραφείο στο Λονδίνο. Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Μαΐου.

Μια αντιπροσωπεία της επιμελητηρίου θα είναι παρούσα στην τελετή εγκαινίων του γραφείου, που θα βρίσκεται στην οδό D’Arbley στην περιοχή Σόχο του κεντρικού Λονδίνου.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», το νέο γραφείο δημιουργείται με το σκεπτικό ότι «η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για βελτίωση των σχέσεων» μεταξύ κατεχομένων και Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, «αποσκοπεί στην εμβάθυνση των σχέσεων με τους Τουρκοκύπριους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίο ανέρχονται σε 300.000».

Το τ/κ επιμελητήριο στοχεύει στην προσέλκυση ενδιαφέροντος από το Ηνωμένο Βασίλειο για αγαθά και υπηρεσίες, που παράγονται στα κατεχόμενα, καθώς και για ξένες επενδύσεις στα κατεχόμενα.

Το γραφείο του τ/κ επιμελητηρίου στο Λονδίνο θα είναι το τρίτο γραφείο αντιπροσωπείας στο εξωτερικό. Το επιμελητήριο διαθέτει επίσης, γραφεία αντιπροσωπείας σε Άγκυρα και Βρυξέλλες.

Πηγή: ΚΥΠΕ