Η απάντηση του καθηγητή στον Αρχιεπίσκοπο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΑΒΡΙΗΛ: 'Όλοι έχουμε μια στάση για το τι γίνεται. Έχω την δική μου κοσμοθεωρία»'.

πρωτοσελιδο καθηγητηΣ

Στην λήψη νομικών μέτρων θα προχωρήσει ο εικαστικός και Διευθυντής σχολείου σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πίνακές τους, εάν το Υπουργείο Παιδεία προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα εναντίον του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο κος Γιώργος Γαβριήλ εξήγησε πως «θα προχωρήσω σε λήψη μέτρων όχι μόνο για να προστατεύσω τον εαυτό μου αλλά και τον σεβασμό στις Τέχνες και την ελευθερία της έκφρασης».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου ο κος Γαβριήλ είπε πως, «οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου όπως και άλλων φανερώνει ότι προσπαθούν να μου αφαιρεθεί ο λόγος και το δικαίωμα που έχει κάθε καλλιτέχνης να εκφράζεται και να δημιουργεί. Απαιτούν να μου καθορίσουν τα πλαίσια και τα όρια μέσα στα οποία πρέπει να δημιουργώ. Απαιτούν να σταματήσω να προβληματίζομαι, να μην μιλώ, να μην εκφράζομαι. Δεν θεωρώ ότι η δουλειά μου προσβάλλει τα Θεία ή ότι άλλο. Μπορεί να προκαλούν τα έργα μου αλλά δεν θεωρώ βέβηλο να παρουσιάζω τον Χριστό γυμνό. Υπάρχουν τοιχογραφίες που απεικονίζουν τον Χριστό γυμνό Ο δικός μου Χριστός είναι ο κατατρεγμένος, με τους πρόσφυγες , στο ποδόσφαιρο και στη διαδήλωση».

Διαβάστε επίσης Σάλος από έργα καθηγητή/καλλιτέχνη: «Δεν έχω όρια στη δουλειά μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τους κατοίκους της περιοχής όπου διδάσκει όπως και μερίδα γονιών που ζητούν την απομάκρυνσή του, ο κος Γαβριήλ ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση το καλλιτεχνικό του έργο με το σχολείο.

«Έχω άριστες σχέσεις με τους μαθητές και τον Σύνδεσμο Γονέων που έχει εκφράσει την στήριξή του».

Τέλος, αναφερόμενος στον ορισμό που του έχουν αποδώσει ως στρατευμένος καλλιτέχνης σχολίασε πως είναι τιμή του να θεωρείται στρατευμένος. «Ο καθένας εκφράζει τα συναισθήματα σύμφωνα με τις συγκυρίες και τα βιώματά του όπως εγώ με τα έργα μου. Όλοι έχουμε μια στάση για τι γίνεται. Έχω την δική μου κοσμοθεωρία».

Πηγή: Sigmalive