Η ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ AL JAZEERA

"Πλήρης διερεύνηση και απόδοση ευθυνών προς όποιους κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην ιεραρχία του κράτους"

JCXvjDk6bD9fUzwl0WJS ΕΔΕΚ

Ανακοίνωση Τύπου για ρεπορτάζ Al Jazeera

Η ΕΔΕΚ έχοντας ανοικτό μέτωπο σύγκρουσης με φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και έχοντας μάλιστα προχωρήσει και στη διαγραφή από τις τάξεις της όσων εμπλέκονται σε τέτοια φαινόμενα, δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής στα όσα θλιβερά και απαράδεκτα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Όσον αφορά το επίμαχο βίντεο αλλά και αυτά που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν, απαιτείται σε βάθος διερεύνηση για την επιβεβαίωση του περιεχομένου του και εάν και εφόσον προκύψουν οι όποιες ευθύνες των εμπλεκομένων, τότε αυτοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε προσωπικό και σε πολιτειακό επίπεδο.
Είναι γι’ αυτό το λόγο που από την πρώτη στιγμή τονίσαμε πως η πλήρης διερεύνηση για όλους όσους εμπλέκονται στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων είναι επιβεβλημένη για το σύνολο της περιόδου που αυτό είναι σε λειτουργία.
Επιμένουμε πως εάν και εφόσον διαπιστωθούν παρατυπίες ή και παρανομίες, να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι ευθύνες προς όποιους κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην ιεραρχία του κράτους.
Ως εκ τούτου καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας να παρέμβουν αμέσως. Το όλο ζήτημα δεν μπορεί και δεν δύναται να αποτελέσει ακόμα ένα σκάνδαλο που θα παραμείνει στα συρτάρια των Αρχών.
Η κάθαρση είναι επιβεβλημένη και η πλήρης διερεύνηση για την αποκάλυψη της αλήθειας είναι απολύτως αναγκαία.
Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 13 Οκτωβρίου 2020

Πηγή: ΚΥΠΕ