Η καταγγελία γιατρού οτι κτυπήθηκε από την Αστυνομία στη διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

"Όταν ήμουν στο πεζοδρόμιο βοηθώντας μία 65χρονη κυρία και παραπονέθηκε σηκώνοντας τα χέρια μου δέχθηκα ακόμα μια φιλική «ροπαλιά» από αστυνομικό της δύναμης κα μου είπε: Ρε μιτσή να με σέβεσαι"

Screenshot 2021 02 16 150123 γιατρός, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Την δική του μαρτυρία για τα όσα έζησε στη διαδήλωση του Σαββάτου κατέθεσε στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ο γιατρός Μιχάλης Μαρκίδης, ο οποίος όπως ο ίδιος καταγγέλλει, δέχθηκε συνεχή κτυπήματα με ρόπαλα αλλά και υβριστική συμπεριφορά από αστυνομικούς την ώρα μάλιστα που έδινε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες που κτυπήθηκαν.

Αναλυτικά ο γιατρός είπε:

Εγώ δηλώνω παρόν στη διαμαρτυρία. Δεν βρέθηκα εκεί ξαφνικά. Είχα σκοπό να πάω να διαδηλώσω μαζί με τους υπόλοιπους ενεργούς πολίτες τηρώντας τα μέτρα που προνοεί η νομοθεσία.

Πήγα με ορούς και γάζες στην εκδήλωσή. Οι διοργανωτές είχαν ζητήσει να προσχωρήσουν και να πουν συνθήματα και μετά να διαλυθούν ειρηνικά. Η αστυνομία στάθηκε με τον περίφημο Αίαντα μπροστά από στους διαδηλωτές.

Δήλωσα στους αστυνομικούς πως είναι γιατρός και τους ζήτησα να μη χρησιμοποιούν χημικά κοντά στα πρόσωπα των διαδηλωτών.

Ξεκίνησαν άσκοπο ξυλοδαρμό προς εμένα και με έσπρωξαν με τις ασπίδες τους. Υποχώρησα και άρχισα να περιθάλπτω τραυματίες. Πρώτη φορά είδα αστυνομία στην Κύπρο να κτυπά με τόσο πολύ μίσος. Μίλησε με πάρα πολλούς αστυνομικούς και ακόμη δεν πήρα απάντηση.

Όταν βρίσκεται κοπέλα κτυπημένη με βαριά κάκωση στα μάτια και γυρίζει το υδροβόλο ο αστυνομικός μέσα στο όχημα και καταβρέχει ένα άνθρωπο που πήγαινε να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Φανταστείτε ένα γιατρό να τον κτυπούν.

Όταν ήμουν στο πεζοδρόμιο βοηθώντας μία 65χρονη κυρία και παραπονέθηκε σηκώνοντας τα χέρια μου δέχθηκα ακόμα μια φιλική «ροπαλιά» από αστυνομικό της δύναμης κα μου είπε: Ρε μιτσή να με σέβεσαι.

Δείτε τη μαρτυρία του γιατρού Μιχάλη Μαρκίδη στο OMEGA:

Πηγή: Omega