Η κατάθεση του πατέρα του 11χρονου με τα ναρκωτικά και τα δύο σενάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν καθοριστική η επίσκεψη κοινωνικής λειτουργού στο σπίτι

3B879DEE FE00 42C0 A98B EAB54BDCE3DC 11χρονος, Ναρκωτικά

Το συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη χθες λίγο μετά το μεσημέρι.

Κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκε γύρω στις δύο το σπίτι, όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν και ο 44χρονος πατέρας του παιδιού. Η μητέρα απουσίαζε. Όταν η λειτουργός αναζήτησε τον 11χρονο, ο πατέρας είπε ότι το παιδί βρίσκεται στο δωμάτιό του. Αφού εισήλθε στο δωμάτιο, η λειτουργός εντόπισε το παιδί σε λιπόθυμη κατάσταση, στον καναπέ, ο οποίος ήταν λερωμένος, ενώ υπήρχε μεγάλη ακαταστασία στο δωμάτιο.
Η λειτουργός αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε ασθενοφόρο που παρέλαβε και μετέφερε το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Από τα δείγμα των εξετάσεων στα ούρα και στα κόπρανα του παιδιού, εντοπίστηκαν ενδείξεις κοκαΐνης και μαριχουάνας.

Ευτυχώς το παιδί είναι πλέον καλά στην υγεία. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε συγγενικά του πρόσωπα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 44χρονου πατέρα αργά χθες βράδυ.

Αρχικά, ο 44χρονος ανέφερε ότι δεν είχε να πει τίποτα, ενώ σε κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών αλλά ποτέ δεν έδωσε ναρκωτικά στο παιδί του. Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση του για τέσσερις μέρες. Θεωρείται ύποπτος για υπόθεση κακομεταχείρισης ανηλίκου κάτω των 16, αμελής πράξη που προκαλεί σωματική βλάβη και άσκηση ψυχολογικής βίας.

Τα κύρια σενάρια που διερευνώνται είναι δύο. Αν ήταν ο πατέρας που έδωσε τα ναρκωτικά στο παιδί ή αν το παιδί έκανε από μόνο του χρήση, ενδεχομένως ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα.

Την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση παρακολουθούν στενά και λειτουργοί του γραφείου ευημερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας έχει απασχολήσει τις αρχές αρκετές φορές για υποθέσεις βίας στην οικογένεια, αλλά και χρήσης ναρκωτικών.

Η περίπτωσης της συγκεκριμένης οικογένειες προβληματίζει έντονα τους αρμοδίους και οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.

Πηγή: Sigmalive