«Η Κύπρος να αποκτήσει κουλτούρα-Ο Πενταδάκτυλος δεν θα ανασηκώσει τις πλάτες»

«Εμείς πρέπει να εργαστούμε για αυτό»

35CF2C94 AD9D 46EE 9529 C32815F1BACD

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πολιτικός αναλυτής Στέφανος Καραβίδας, ο οποίος μίλησε για τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Αρχικά ανέφερε ότι η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχουμε απέναντι μας ένα κράτος συμμορία το οποίο πιέζεται από το σύγχρονο τουρκισμό. «Ο σύγχρονος τουρκισμός είναι ένα κράμα του κεμαλικού εθνικισμού, του ριζοσπαστικού Ισλάμ και του αποκρυφιστικού παντουρκισμού». Πρόσθεσε ότι όλο αυτό συνιστά πρωτοξάδελφο του ναζισμού και ψάχνουν τον λεγόμενο ζωτικό χώρο, τη γαλάζια πατρίδα.

Συμπλήρωσε ότι η τουρκική κοινότητα δεν είχε ποτέ προσανατολισμό προς τη Δύση. «Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η πραγματικότητα της τουρκικής κοινωνίας. Βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης».

Μιλώντας για το Κυπριακό ανέφερε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ζήτημα εισβολής και κατοχής. «Αντί να τονίσουμε παντού αυτή την πραγματικότητα και να δουλέψουμε για την πλήρη αποκατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εμείς παρασυρόμαστε από τις παραφυάδες της δουλικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας την οποία απέρριψε ο κυπριακός λαός», είπε.

Τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να προτάξουν στιβαρή αντίσταση. «Γίνονται και σοβαρές κινήσεις οι οποίες θα δώσουν τα επόμενα χρόνια στα δύο ελλαδικά κράτη τη δυνατότητα να αντιπαραταχθεί στον τουρκισμό».

Συμπλήρωσε ότι η διαφαινόμενη απόκτηση του Iron Dome αλλά και άλλων οπλικών συστημάτων, την βγάζουν επιτέλους από το τέλμα ομηρίας. «Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ο αδύναμος κρίκος του ελληνισμού αλλά η σκληρή λαβίδα του ελληνισμού στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας».

Επεσήμανε ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στη κομματοκρατία. «Αρνούμαστε να δούμε τη μεγάλη εικόνα και προσπαθούμε να κολλήσουμε στους κομματικούς μηχανισμούς», είπε.

Ακόμη, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει απίστευτες δυνατότητες και μπορεί να τιμωρήσει την Τουρκία. «Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πρέπει να αποκτήσει κουλτούρα απελευθέρωσης και ανακατάληψης των κατεχομένων».

Διευκρίνισε ότι «δεν λέμε να κάνουμε πόλεμο αλλά επειδή η σπίθα έχει ανάψει, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ο κ. Καραβίδας διευκρίνισε ότι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την δυνατότητα, όχι απλά να αντιμετωπίσουν την Τουρκία αλλά και να καταφέρουν ισχυρό πλήγμα μέσα στην Μικρασιατική ενδοχώρα. «Το Iron Dome δεν είναι απλά ένα σύστημα καθώς μπορεί να αποτρέψει τα τουρκικά βλήματα».

Τέλος, ανέφερε ότι ο Πενταδάκτυλος δεν πρόκειται να ανασηκώσει τις πλάτες και να αποσείσει κανέναν. «Εμείς πρέπει να εργαστούμε για αυτό».

Δείτε το βίντεο: