Η ΟΕΛΜΕΚ για τις κουβερτούλες και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Πως απαντά η ΟΕΛΜΕΚ για τα προβλήματα στα σχολεία - "Υπάρχουν τάξεις που όταν αφήσεις ανοικτά τα παράθυρα και βρέχει η βροχή θα μπαίνει μέσα"

c37b57b5b86333678df134a6505e55cd εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Μαθητές, ΟΕΛΜΕΚ, Σχολεία

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής 13/11 ο Θέμης Πολυβίου, Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ. Πολλά θέματα στην επικαιρότητα αφορούν την εκπαίδευση με κορυφαίο αυτό της αναγκαστικής πλέον εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Λύκεια της Λεμεσού και της Πάφου μετά και τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού. Στην επικαιρότητα βεβαίως είναι και η επίμαχη δήλωση του Πρόδρομου Προδρόμου για χορήγηση… κουβερτών στα παιδάκια, για καταπολέμηση του κρύου.

Ο κ.Πολυβίου ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι το θέμα της υγείας. «Δεν θα παίρνει ο ένας την κουβέρτα του άλλου, δεν θα κάνουν φασαρία; Ξέρουμε τα παιδιά», είπε αρχικά.

Δείτε εδώ: Προδρόμου: Κουβερτούλες στα παιδιά για τις χαμηλές θερμοκρασίες στις τάξεις

Ο κ.Πολυβίου είπε ότι υπάρχουν τάξεις που όταν αφήσεις ανοικτά τα παράθυρα και βρέχει η βροχή μπαίνει μέσα στην τάξη. Οι συνάδελφοι όπως στήριξαν τα παιδιά την προηγούμενη φορά αυτό θα κάνουν και τώρα όσο και αν κάποιοι αφήνουν αιχμές.

«Εδώ και ένα μήνα είμαστε έτοιμοι για πιθανό κλείσιμο. Δώσαμε κωδικούς και προετοιμάσαμε τα παιδιά.

Σήμερα στις 12 μας κάλεσε η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Θα ενημερώσει για τα πορίσματά της αναφορικά με την έκθεση που της είπε να κάνει το Υπουργείο», είπε ο κ.Πολυβίου.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση των σχολείων σε ότι αφορά υλικοτεχνικό εξοπλισμό ο κ.Πολυβίου είπε ότι στα Λύκεια σε σχέση με τα Γυμνάσια το δίκτυο είναι πιο βελτιωμένο. «

«Εμείς έχουμε προβληματισμούς αλλά λέμε ξανά, μακάρι να εξοπλιστούμε και να είμαστε εντάξει σε όλα τα σχολεία. Αν χρειαστεί οι συνάδελφοι θα κάνουν και απόγευμα τη δουλειά τους». Αναφορικά με το αν είναι έτοιμα ή όχι τα σχολεία που θα κλείσουν σε Λεμεσό και Πάφο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι τη Δευτέρα θα έρθουν σε επαφές με τους Διευθυντές των σχολείων για να δουν αν κύλησαν όλα ομαλά. Οι συνάδελφοι θα χρησιμοποιήσουν ό,τι μέσα έχουν για να βοηθήσουν τα παιδιά.

Ο κ.Πολυβίου διερωτήθηκε παράλληλα για τον μεγάλο αριθμό καθηγητών που είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στα σχολεία.

Τέλος ο κ.Πολυβίου έκανε αναφορά στα όσα ακούστηκαν από γονείς για δυσμενείς διακρίσεις των τελειόφοιτων από Πάφο και Λεμεσό. Ο ίδιος τόνισε ότι χρόνος υπάρχει.

Πηγή: Sigmalive