Η θέση της ΠΑΣΥΔΥ για αλλαγή ωραρίου σε σχολεία και τηλεργασία στο Δημόσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η θέση της ΠΑΣΥΔΥ στο ενδεχόμενο αλλαγής του ωραρίου στα σχολεία αλλά και την προώθηση της τηλεργασίας στον Δημόσιο τομέα

12 25

Για τις θέσεις της ΠΑΣΥΔΥ στο ενδεχόμενο αλλαγής του ωραρίου στα σχολεία αλλά και την προώθηση της τηλεργασίας στον Δημόσιο τομέα, αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Στρατής Ματθαίου.

Όσον αφορά την αλλαγή ωραρίου στα σχολεία, σημείωσε πως η θέση της ΠΑΣΥΔΥ είναι θετική, σημειώνοντας πως το ζήτημα του κυκλοφοριακού προβλήματος συζητήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών.

Θέση της ΠΑΣΥΔΥ, είπε, είναι να επεκταθεί το ευέλικτο ωράριο ώστε να δοθούν διευκολύνσεις και σε άτομα που έρχονται από άλλες πόλεις πέραν της Λευκωσίας.

Κληθείς να απαντήσει εάν μπορεί η Δημόσια Υπηρεσία να λειτουργήσει με ευέλικτο ωράριο, απάντησε πως υπάρχουν Υπηρεσίες στις οποίες αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως, ωστόσο, είναι θέμα σωστής αξιολόγησης.

Όσον αφορά την θέση της ΠΑΣΥΔΥ για την τηλεργασία, ανέφερε πως λειτούργησε πολύ καλά επί πανδημίας.

Σε ένα σημαντικό βαθμό, είπε, η τηλεργασία μπορεί να εφαρμοστεί και στο Δημόσιο.

Ζητήσαμε από το ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει σε θέσπιση Νομοθεσίας ανάλογης με αυτήν που προωθείται στον ιδιωτικό τομέα, κατέληξε.