Iδού η επιστολή των δικηγόρων Αριστοτέλους – Δημητρίου προς Εισαγγελέα

Με επιστολή υπέβαλαν οι νομικοί σύμβουλοι της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, την καταγγελία ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη

dd6247abe55459c35d4cd5b3aae6eead Άννα Αριστοτέλους

Με επιστολή υπέβαλαν οι νομικοί σύμβουλοι της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, την καταγγελία ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη, αναφορικά με τη φερόμενη δράση Ανώτερου Αξιωματούχου της Αστυνομίας ότι επικοινωνούσε με βαρυποινίτη ζητώντας βίντεο από προσωπικές στιγμές της κυρίας Αριστοτέλους.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη κ. Άννα Αριστοτέλους ζητούν «να απέχει των καθηκόντων του και να τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα».

Αυτούσια η επιστολή 

Σας εσωκλείουμε καταγγελία εκ μέρους της πελάτισσας μας Άννας Αριστοτέλους, Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών και Αθηνάς Δημητρίου Ανώτερης Λειτουργού Φυλακών εναντίον του ….η οποία ομιλεί αφ εαυτής.

Όπως μπορείτε να διαπίστωσε η καταγγελία συνοδεύεται από διάφορα έγγραφα στα οποία αποτυπώνονται μηνύματα  τα οποία ο…. φαίνεται να αντάλλαξε από το προσωπικό τηλέφωνο με βαρυποινίτη κρατούμενο στις Φυλακές, ο οποίος εκτίνει ποινή πολύχρονης φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών.

Θεωρούμε την υπόθεση αυτή σαν μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς εφόσον ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας παρουσιάζεται να έχει χρησιμοποιήσει παράνομα και αθέμιτα  μέσα για να προκαλέσει ηθική και επαγγελματική ζημιά στις πελάτιδες μας, επιχειρώντας να εισβάλει στην προσωπική τους ζωή με τη βοήθεια κατάδικου βαρυποινίτη. Πιστεύουμε ότι το εν λόγω στέλεχος της Αστυνομικής Δύναμης έχει διαπράξει σωρεία ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων τα οποία πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από ανεξάρτητο ποινικό δικαστή ή ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές και όχι από οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο άμεσα ή έμμεσα έχει ή είχε καθ’ οιονδήποτε χρόνο σχέση με το αστυνομικό σώμα.

Η υπόθεση είναι κατά την άποψη μας εξόχως σοβαρή καθ’ ότι το υπό αναφορά πρόσωπο το οποίο υπηρετεί σε ανώτατη θέση και ηγείται μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης Υπηρεσίας εντεταλμένης με το καθήκον της αυστηρής τήρησης του νόμου, φαίνεται να έχει ενεργήσει παράνομα και αντίθετα με κάθε έννοια ηθικής.

Ταυτόχρονα με την διερεύνηση της υπόθεσης και ενόσω η έρευνα συνεχίζεται το εν λόγω πρόσωπο θα πρέπει να απέχει των καθηκόντων του και να τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα. Είναι αδιανόητο να εξετάζεται εναντίον η διάπραξη σοβαρότατων πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων και το πρόσωπο αυτό να συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του.

Τόσο οι πελάτιδες μας όσο και εμείς είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επιθυμείτε.   

sigmalive.com