Ιδού το διάταγμα για αύξηση ατόμων σε τραπέζια στους χώρους εστίασης

Αυτούσιο το διάταγμα για αύξηση ατόμων σε τραπέζια στους χώρους εστίασης

estiasipremieramartis2021 7 scaled 1 ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας, που αφορά στην αύξηση του αριθμού προσώπων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης και χώρους αναψυχής σε 10 άτομα ανά τραπέζι.
Η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί κατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και έχουν ρυθμιστεί με Διάταγμα, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα.
Αναλυτικά το Διάταγμα
Το παρόν Διάταγμα θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 25) του 2021.
2.1 Ο Κανονισμός 2.2(μ) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 20) του 2021, διαγράφεται και καταργείται.

2.2 Η υποπαράγραφος (ii) του Κανονισμού 2.2(ωζ) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 20) του 2021, τροποποιείται με τη διαγραφή της φράσης «οκτώ (8)» (πρώτη γραμμή) και την αντικατάστασή της με τη φράση «δέκα (10)».

2.3 Η υποπαράγραφος (ii) του Κανονισμού 2.2(ωη) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 20) του 2021, τροποποιείται με τη διαγραφή της φράσης «οκτώ (8)» (πρώτη γραμμή) και την αντικατάστασή της με τη φράσης «δέκα (10)».

2.4 Ο Κανονισμός 2.1(α) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 24) του 2021, τροποποιείται: (α) με τη διαγραφή της λέξης «και» στο τέλος της υποπαραγράφου (ii) αυτού, (β) με την προσθήκη της λέξης «και» στο τέλος της υποπαραγράφου (iii) αυτού, και (γ) με την προσθήκη της ακόλουθης νέας υποπαραγράφου (iv), αμέσως μετά την υποπαράγραφο (iii):

«(iv) ναυτικών ανεξαρτήτως υπηκοότητας, υπό όρους και προϋποθέσεις που τίθενται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σύμφωνα με κατευθυντήριες οδηγίες του,».

2.5 Ο Κανονισμός 2.17 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 20) του 2021, τροποποιείται ως ακολούθως:

(i) με την προσθήκη στην παράγραφο (α) αυτού, αμέσως μετά τη λέξη «αυτοπεριορισμό» (έβδομη γραμμή), της φράσης «ή υποχρεωτικό περιορισμό», και (ii) με την προσθήκη στην παράγραφο (β) αυτού, αμέσως μετά τη λέξη «αυτοπεριορισμό» (δωδέκατη γραμμή), της φράσης «ή υποχρεωτικό περιορισμό».

3. Το παρόν Διάταγμα τίθεται σε ισχύ, με τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.