Εικόνες ντροπής από το Τρόοδος – Επισκέπτες πετάνε όπου βρουν τα σκουπίδια τους

Καφέδες, πλαστικές σακούλες, ασημόχαρτα, χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια, κάρβουνα... μέχρι και φύλλα από αγγουράκια συνθέτουν το τοπίο

ImageHandler εικόνες ντροπής, επισκέπτες, Σκουπίδια, Τρόοδος

Τα καιρικά φαινόμενα και οι συνεχείς χιονοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, προσφέρουν μαγευτικές εικόνες από ένα χειμωνιάτικο, χιονισμένο και κατάλευκο τοπίο στο Τρόοδος. Παρά την ομορφιά που χάρισε η φύση, ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται να καταστρέφει το όμορφο τοπίο, δημιουργώντας απαράδεκτες και ντροπιαστικές εικόνες.

Πλήθος κόσμου σπεύδει καθημερινά για να απολαύσει αυτό το χειμωνιάτικο τοπίο, όμως, όπως όλα δείχνουν, φεύγοντας δεν το αφήνει όπως το βρήκε. Χιλιάδες σκουπίδια υπάρχουν πλέον πεταμένα σε κάθε γωνιά του Τροόδους.

Σε επίσκεψή της στο Τρόοδος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Κλέλια Βασιλείου, κατέγραψε σε βίντεο τις ντροπιαστικές εικόνες από τα δεκάδες σκουπίδια που άφησαν οι επισκέπτες στο Τρόοδος.

Καφέδες στον δρόμο, πλαστικές σακούλες, εγκαταλελειμμένα παιχνίδια, ασημόχαρτα, χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια… ακόμη και κάρβουνα, σχάρες και φύλλα από αγγουράκια εντόπισε σε διάφορα σημεία της περιοχής η κ. Βασιλείου.

Πηγή: ant1