Ιωάννου: “Αφού δεν έχουμε μείωση πώς να πάμε σε χαλάρωση”– Έδειξε τον δρόμο για τις γιορτές ο Υπουργός

Τί ανέφερε και για τα υφιστάμενα μέτρα

90030470e3ebceb14cd0b6d460b56cb7 περιοριστικά μέτρα, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αν και δεν λήφθηκαν οριστικές αποφάσεις σε σχέση με το τι θα γίνει με τα μέτρα στην Κύπρο, από την στιγμή που δεν έχουμε μείωση κρουσμάτων, πώς να πάμε σε χαλάρωση, διερωτήθηκε μιλώντας στις ΑΙΧΜΕΣ ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου,  επιβεβαιώνοντας με έμμεσο τρόπο πως είναι πολύ δύσκολο στις 14 του μήνα να προχωρήσει το υπουργείο με το διάταγμα για τις Χριστουγεννιάτικες χαλαρώσεις.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου επισήμανε:

«Δεν έχουμε επιδείνωση αλλά ούτε και ουσιαστική μείωση.  Από την στιγμή που δεν είδαμε μείωση πώς μπορούμε σε χαλάρωσή».

Πάντως σύμφωνα με τον Υπουργό δεν έχει ακόμα παρθεί οποιαδήποτε τελική απόφαση. Ενημερώθηκε για τα τεκτενώμενα. Έχουμε ξανά συνάντησή αύριο. Τις επόμενες ημέρες, αν και δεν περιμένω ουσιαστική βελτίωση των δεδομένων θα πάρουμε τελικές αποφάσεις.

Όσο αφορά τα μέτρα που αποφασίστηκαν και ισχύουν ήδη ο Υπουργός είπε:  

Ποτέ δεν τέθηκε θέμα χρημάτων  σε σχέση με τα μέτρα στην Κύπρο. Τα μέτρα που πήραμε σε όλες τις επαρχίες ήταν τα ενδεδειγμένα βασιζόμενοι στη κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο δεδομένη στιγμή. Εάν με ρωτάτε εκ των υστέρων ναι. Τα μετρά στις υπόλοιπες επαρχίες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Εδώ και τρεις μήνες κάνουμε εκκλήσεις στον κόσμο. Τα μέτρα είναι τόσο αποτελεσματικά όσο μπορεί κόσμος να τα τηρήσει. Για να αποφύγουμε να πάμε σε κάτι χειρότερο ας τηρήσουμε τα μέτρα και ας κάνουμε υπομονή. Όλοι μας έχουμε κουραστεί.Όταν παίρνεις ένα μέτρο το εφαρμόζεις εκεί που πρακτικά μπορεί να εφαρμοστεί., Όπως για την μάσκα. Είναι παραδεκτό ότι αυτό δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής σε κάποιες περιπτώσεις.

Δόθηκε πάρα πολλή δημοσιότητά για το θέμα της μάσκας. Τηράτε το και δεν πειράζει. Να δούμε αποτέλεσμα.

Πηγή: OMEGA