Ηρόδοτος: Ο αστυνομικός του χιονιά και το πιο δύσκολο περιστατικό στο Τρόοδος

Παρατηρούνται πολλά ατυχήματα λόγω του παγετού και ιδίως τα Σαββατοκύριακα, όταν υπάρχει κοσμοσυρροή

2 1 Αστυνομία, ΠΑΓΕΤΟΣ, Τρόοδος, ΧΙΟΝΙΑ

Κοσμοσυρροή παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Τροόδους λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Σταθμάρχης Τροόδους, Ηρόδοτος Παναγίδης, αναφέρθηκε στην ζωή του στο Τρόοδος, τις αντίξοες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει αλλά και για το πιο ήταν το πιο δύσκολο περιστατικό που είχε να αντιμετωπίσει.

1 17 Αστυνομία, ΠΑΓΕΤΟΣ, Τρόοδος, ΧΙΟΝΙΑ

Αρχικά, ερωτηθείς για τα καθήκοντά του ανέφερε ότι είναι υπεύθυνος του Αστυνομικού Σταθμού στο Τρόοδος, με τα καθήκοντα του να είναι τα ίδια όπως οποιουδήποτε άλλου σταθμού, δηλαδή τη διερεύνηση υποθέσεων, τα τροχαία ατυχήματα, την ρύθμιση της τροχαίας κίνησης όταν υπάρχει η αιχμή και άλλα πολλά.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι καθημερινά πηγαινοέρχεται αφού η μόνιμη κατοικία του είναι στη Λεμεσό.  «Πηγαινοέρχομαι καθημερινά στο Τρόοδος, αλλά αν χρειαστεί κάποτε θα διανυκτερεύσω», εξήγησε ο κος Παναγίδης.

2 3 Αστυνομία, ΠΑΓΕΤΟΣ, Τρόοδος, ΧΙΟΝΙΑ

Τα περισσότερα περιστατικά ανέφερε ότι σημειώνονται λόγω της αιχμής που παρατηρείται κατά την διάρκεια των χιονοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι παρατηρούνται πολλά ατυχήματα λόγω του παγετού και ιδίως τα Σαββατοκύριακα, όταν υπάρχει κοσμοσυρροή.

2 4 Αστυνομία, ΠΑΓΕΤΟΣ, Τρόοδος, ΧΙΟΝΙΑ

Επίσης, ανέφερε πως όταν είναι καλός ο καιρός υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί από άτομα που επιλέγουν να κάνουν πεζοπορία στα μονοπάτια της φύσης.

«Αυτή την περίοδο το Τρόοδος κατακλύζεται από άτομα που έρχονται για να θαυμάσουν την περιοχή και από άτομα που κάνουν σκι, ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού από άτομα που επιλέγουν να κατασκηνώσουν στην περιοχή του Τροόδους», εξήγησε ο κος Παναγίδης.

Ερωτηθείς ποια εποχή προτιμά περισσότερο, είπε ότι την καλοκαιρινή περίοδο η κατάσταση είναι πιο διαχειρίσιμη γιατί υπάρχει πιο λίγος κόσμος και έτσι υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος στάθμευσης. «Υπάρχει επισκεψιμότητα  και τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά σίγουρα όχι σε τέτοιο βαθμό, όπως είναι τον χειμώνα».

161f2c30d890fe Αστυνομία, ΠΑΓΕΤΟΣ, Τρόοδος, ΧΙΟΝΙΑ

 

Σε ερώτηση ποιο ήταν το χειρότερο περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως Σταθμάρχης Τροόδους απάντησε πως ήταν η περίπτωση με τους πρόσκοπους που χάθηκαν κάνοντας ορειβασία στο Τρόοδος.

Το τότε περιστατικό σημειώθηκε όταν 17 πρόσκοποι και 4 ομαδάρχες ξεκίνησαν από το Τρόοδος για να πάνε με τα πόδια στην Κακοπετριά αλλά έχασαν τον προσανατολισμό τους.