Ήταν και τα τρία ασθενοφόρα παρκαρισμένα και τον έστειλαν με ταξί – Τα όσα αποκάλυψε στενός φίλος του άτυχου Παύλου

Την υπόθεση θανάτου 77χρονου Παρασκευά Παύλου στην Πάφο ερευνούν Αστυνομία και Υπουργείο Υγείας μετά τις καταγγελίες της οικογένειας.

Stations ambulances 1 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ, Αστυνομία, ΤΑΞΙ

Σε αναφορές του στην μεσημβρινή εκπομπή του Ant1, στενός φίλος του 77χρονου εξιστόρησε τα όσα σημειώθηκαν πριν από τον θάνατο του φίλου του. Όπως ανέφερε οι πόνοι στην κοιλιακή χώρα του 77χρονου υπήρχαν εδώ και μία εβδομάδα, ενώ είχε διανυκτερεύσει στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Η γιατρός όπως υποστηρίζει ο κύριος είχε αναφέρει στον 77χρονο ότι πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο Πάφου ώστε να εξεταστεί με αξονικό, ο ίδιος είχε πει πως θα το διευθετήσει.

Ωστόσο, η κατάσταση χειροτέρεψε με τον 77χρονο να επιστρέφει στο Νοσοκομείο με αφόρητους πόνους, με την επί καθήκοντι ιατρό να λέει ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πάφου, ωστόσο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και τα τρία ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να διατεθούν για τη μεταφορά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο φίλος του 77χρονου να καλέσει ταξί για να τον μεταφέρει και τον ηλικιωμένο τελικά να αφήνει την τελευταία του πνοή στη διαδρομή.

Το γεγονός ότι υπήρχαν τα τρία ασθενοφόρα επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς σημειώνοντας μάλιστα ότι υπήρχε και πλήρωμα αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση του 77χρονου δεν κρίθηκε τόσο επικίνδυνη για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης το Νοσοκομείο και στις Πρώτες Βοήθειες κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους υπεύθυνους.

Από πλευράς του ο ΟΚΥΠΥ αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει διερεύνηση της υπόθεσης με καταγραφή γεγονότων και μόλις υπάρξει αποτέλεσμα τότε θα προβούν σε δηλώσεις.

Δείτε τα όσα ανέφερε ο φίλος του 77χρονου:

tothemaonline.com