«Καμπάνες» για κοκαΐνη: «Η γυναίκα τζιαι τα κοπελούθκια εν φταίσην»

«ό,τι βρέθηκε εν δικό μου, εν θα μπλέξω την οικογένεια μου, με τις παλιοδουλιές μου»

imagew 57 αδασμολόγητα, Ναρκωτικά

Βαριές «καμπάνες» επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε 46χρονο και 31χρονο μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στο Δάλι στην επαρχία Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης 46χρονος, πατέρας τριών παιδιών, τέθηκε υπό παρακολούθηση από μέλη της ΥΚΑΝ λόγω λήψης πληροφορίας σύμφωνα με την οποία είχε πρόσφατα προμηθευτεί μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Κατά την παρακολούθηση ο 46χρονος αρχικά εντοπίστηκε σταθμευμένος σε δρόμο, ενώ στη συνέχεια τον προσέγγισε ο 31χρονος με το όχημά του. Αμέσως δόθηκαν οδηγίες από τον υπεύθυνο της επιχείρησης, μέσω ασυρμάτου όπως τα δύο προαναφερόμενα οχήματα ανακοπούν για έλεγχο.

Ο 46χρονος αφού αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα και με απότομους ελιγμούς, επιχείρησε να διαφύγει. Οδηγώντας το όχημα του μέσα από χωράφια κατάφερε να διαφύγει του ελέγχου. Ταυτόχρονα, άλλα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν το όχημα του 31χρονου και από έλεγχο που έκαναν στον οδηγό, εντόπισαν μέσα σε ανοιχτή θήκη στο ταμπλό, ένα χειροποίητο τσιγάρο το οποίο περιείχε ίχνη κάνναβης.

Ο νεαρός απάντησε «Εν δικό μου, είμαι χρήστης». Ακολούθως, εντοπίστηκε κρυμμένη μια διάφανη νάιλον συσκευασία, η όποια περιείχε άσπρη σκόνη ομοιάζουσα με κοκαΐνη. Όταν του υπέδειξαν το εν λόγω σακούλι αυτός απάντησε «Επιάτεμε, εν κοκαΐνη, εν δική μου» ενώ συμπλήρωσε «δεν έχω να πω τίποτε, επιάτεμε».

Στη συνέχεια μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στο σπίτι του 46χρονου για έρευνα. Χτύπησαν το θυροτηλέφωνο της εν λόγω οικίας επανειλημμένα και φώναξαν αρκετές φορές «Αστυνομία, ανοίξετε έχουμε ένταλμα για να ερευνήσουμε την οικία σας», αλλά δεν απάντησε κανείς. Μετά από πάροδο περίπου 5 λεπτών και αφού τα μέλη της ΥΚΑΝ γνώριζαν ότι εντός της οικίας υπήρχαν αρκετά άτομα, και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος καταστροφής τεκμηρίων, με τη χρήση του εργαλείου «Κριός» έσπασαν την κλειδωνιά του μπροστινού κάγκελου της οικίας και ακολούθως της κυρίας εισόδου και επιτεύχθηκε η είσοδος.

Ακολούθως άρχισαν  έρευνα της οικίας στην παρουσία της συζύγου του και των παιδιών τους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από καθρέφτη μέσα σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης, εντόπισαν ποσότητες αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.

Επίσης, στον χώρο του μπάνιου/τουαλέτας εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πλάι του ντουλαπιού, 4 νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητα άσπρης σκόνης ομοιάζουσας με κοκαΐνη. Η σύζυγος του 46χρονου μετά τον εντοπισμό των συσκευασιών απάντησε «τίποτε δεν ξέρω».

Καθώς η έρευνα της οικίας συνεχιζόταν στην κουζίνα, προσήλθε ο 46χρονος και ανάφερε στα μέλη της ΥΚΑΝ «ό,τι βρέθηκε εν δικό μου, εν θα μπλέξω την οικογένεια μου, με τις παλιοδουλιές μου. Τζίνο που σας είπα, η γυναίκα μου τζιαι τα κοπελούθκια μου εν φταίσην σε τίποτε».

Ο 46χρονος παραδέχθηκε κατηγορίες που αφορούν κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’, ήτοι 2 κιλών και 19,44 γραμμαρίων κοκαΐνης, την 14.7.2021, στο Δάλι της επαρχίας  Λευκωσίας (4η κατηγορία) και κατοχή, στον ίδιο τόπο και κατά τον ίδιο χρόνο, της ίδιας ποσότητας κοκαΐνης, με σκοπό την προμήθεια της σε άλλα πρόσωπα (5η κατηγορία).

Επιπρόσθετα, παραδέχτηκε την κατηγορία της, στον ίδιο τόπο και κατά τον ίδιο χρόνο με την 4η κατηγορία, κατοχής αφορολόγητων εμπορευμάτων, ήτοι 35 κούτων Χ 200 τεμάχια τσιγάρων η κάθε μία και 7.450 γραμμαρίων καπνού για τα οποία δεν καταβλήθηκαν οι οφειλόμενοι φόροι κατανάλωσης, συνολικού ύψους €1.991,52 (6η κατηγορία).

Ο 31χρονος παραδέχθηκε κατηγορίες που αφορούν κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’, ήτοι 99,85 γραμμαρίων κοκαΐνης, την 14.7.2021, στο Δάλι της επαρχίας Λευκωσίας (13η κατηγορία) και κατοχή, στον ίδιο τόπο και κατά τον ίδιο χρόνο, της ίδιας ποσότητας κοκαΐνης, με σκοπό την προμήθεια της σε άλλα πρόσωπα (14η κατηγορία). Περαιτέρω παραδέχθηκε την κατηγορία της, στον ίδιο τόπο και κατά τον ίδιο χρόνο, κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β’, ήτοι ιχνών κάνναβης (15η κατηγορία) και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, ήτοι κάνναβης (16η κατηγορία).

Στη βάση αυτών επιβλήθηκαν στον 46χρονο τις ακόλουθες ποινές:

– Στην 4η κατηγορία δεν επιβάλλουμε ποινή ενόψει της ποινής που θα επιβληθεί στην 5η κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει τα γεγονότα της 4ης κατηγορίας.

– Στην 5η κατηγορία επιβάλλουμε ποινή φυλάκισης 12 ετών.

– Στην 6η κατηγορία επιβάλλουμε ποινή 4 μηνών.

Στον 31χρονο τις ακόλουθες ποινές:

– Στην 13η κατηγορία δεν επιβάλλουμε ποινή ενόψει της ποινής που θα επιβληθεί στην 14η κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει τα γεγονότα της 13ης κατηγορίας.

– Στην 14η κατηγορία επιβάλουμε ποινή φυλάκισης 5 ετών.

– Στην 15η και 16η κατηγορία ουδεμία ποινή επιβάλλεται ενόψει της ως άνω ποινής στην 14η κατηγορία.