Κακοκαιρία Λεμεσός: Ένα πρόσωπο ακρωτηριάστηκε – Υποβάλλεται σε επέμβαση

«Aυτό που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρο» ανέφερε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς.

Screenshot 4 4 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, Λεμεσός, ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Σε κινητοποίηση βρίσκεται από τις 3.00 τα ξημερώματα η δημοτική Αρχή για αντιμετώπιση των προβλημάτων και ζημιών που προκάλεσαν τουλάχιστον δυο ανεμοστρόβιλοι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα πρόσωπο υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων δεξιού χεριού και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στη Λευκωσία.

Οι ζημιές είναι τεράστιες σε οικίες και υποστατικά, ανέφερε ο Κυριάκος Ξυδιάς, κάνοντας λόγο για δύο τουλάχιστον ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την Γερμασόγεια, από την περιοχή του ξενοδοχείου Apollonia και βορειότερα προς την περιοχή Πανιότη.

«Έπεσαν δέντρα και πάσσαλοι της ΑΗΚ, καταστράφηκαν φυτώρια, έσπασαν τζάμια και έφυγαν κεραμίδια από στέγες» είπε και σημείωσε ότι «αυτό που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρο».

Περίπου 20 δρόμοι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έκλεισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της πτώσης δέντρων και πασάλων, ενώ στην οδό Ανδοκίδου υποχώρησε και ανατράπηκε γερανός από εργοτάξιο.

Το πρωί κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πανιώτη και ήδη ενημερώθηκε η διεύθυνση του δημοτικού ότι το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό, συμπλήρωσε.

Από την πρώτη στιγμή, συνέχισε, συνεργεία του Δήμου, σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Επαρχιακή Διοίκηση, βρίσκονται στην περιοχή για παροχή βοήθειας και διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

Ο κ. Ξυδιάς είπε ακόμη ότι έχει επικοινωνήσει με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ζητώντας να βρεθεί χώρος φιλοξενίας σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να διαμείνουν στις οικίες τους.

Πληροφορία που έδωσε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, για τραυματισμό ενός προσώπου, επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία, άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων δεξιού χεριού, κατά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στην οικία όπου διέμενε.

Ο τραυματίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να υποβληθεί σε επέμβαση συγκόλλησης δακτύλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ