Καραγιάννης: Αλίμονο εάν πρέπει να δωροδοκούμε κάποιους για να εμβολιαστούν

« Τα μέτρα θεωρώ ότι είναι εκεί, απλούστατα δεν τα εφαρμόσαμε»

CCFE4075 D919 4DA1 8AC0 5F0F4286854B Coronavirus, Καραγιάννης

Για τα κίνητρα για τους εμβολιασμούς μίλησε στο Πρωτοσέλιδο το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

 

Όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σημείωσε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων μας ήταν ραγδαίος σε μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που έχει παρατηρηθεί και στη Βρετανία, όπου σε ένα μήνα τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Αυτά μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι το ινδικό στέλεχος είναι πίσω από αυτή την έξαρση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ο ιός αυτός είναι αερομεταφερόμενος και σε ένα εμπορικό κέντρο μπορεί να μεταφερθεί ραγδαία».

Ερωτηθείς για τα κίνητρα για τους εμβολιασμούς, είπε ότι «εγώ προσωπικά δεν θα ήμουν υπέρ των κινήτρων, είναι κάτι που αναμένει κάποιος από την κοινότητα για το συλλογικό καλό και για τη γενική υγεία. Αλίμονο τώρα εάν πρέπει να δωροδοκούμε κάποιους για να εμβολιαστούν. Αυτό είναι λίγο εξωφρενικό».

Μιλώντας για επαναφορά των μέτρων, εξήγησε ότι «τα μέτρα θεωρώ ότι είναι εκεί, απλούστατα δεν τα εφαρμόσαμε. Δηλαδή το safepass, η προσκόμιση rapid test μετά που έγινε αντιληπτό ότι κανείς δεν τα ελέγχει, κανείς δεν τα προσκόμιζε. Οι έλεγχοι πρέπει να εντατικοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν. Ίσως η Αστυνομία και οι επιθεωρητές δεν είναι αρκετοί για να το κάνουν αυτό».

Σημείωσε ότι πρέπει να εστιάσουμε στους χώρους όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Σε σχέση με τα «τιμωρητικά μέτρα» σε μη εμβολιασμένους, είπε ότι «δεν θα λειτουργήσουν, αφού θα δημιουργήσουν κατά κάποιο τρόπο πολίτες δύο ταχυτήτων και θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις. Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να πείσουμε αυτά τα άτομα».

Πηγή: Sigmalive