Καραγιάννης: Ανησυχεί η κατάσταση στα σχολεία – Τι είπε για Θεοφάνια

«Συνηθίζεται ο συνωστισμός στη ρίψη του Σταυρού και πολλοί δεν θα φοράνε ούτε μάσκες»

de72a0209f73ebc8af09f86647a4c9c2 Θεοφάνια, Καραγιάννης, Σχολεία

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το μέλος της Συμβουλευτικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην Κύπρο, αλλά και για τα νέα μέτρα που εξετάζουν οι ειδικοί.

Αρχικά ανέφερε ότι «τις επόμενες 2-3 βδομάδες ίσως δούμε κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς ο ιός δεν θα έχει το περιθώριο να μεταδίδεται εύκολα».Πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν στοχευμένα μέτρα σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός και όπου δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα και τα μέτρα. «Με ανησυχεί κατάσταση στα σχολεία, καθώς πολλά παιδιά είτε είναι κρούσματα είτε βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό». Συμπλήρωσε ότι το ίδιο συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς και θα έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα σχολεία. «Ίσως τα μέτρα να αφορούν και τους φοιτητές».

Ο Δρ. Καραγιάννης μίλησε και το ενδεχόμενο εφαρμογής μέτρων στις εκκλησίες, τονίζοντας ότι ανησυχεί η μέρα των Θεοφανίων. «Συνηθίζεται ο συνωστισμός στη ρίψη του Σταυρού και πολλοί δεν θα φοράνε ούτε μάσκες».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει επικρατήσει η Όμικρον στην Κύπρο. «Η μετάδοση της είναι ραγδαία», είπε. Συμπλήρωσε ότι θα βοηθήσει στην ανοσία της αγέλης, αν στη συνέχεια δεν εμφανιστεί κάποια άλλη μετάλλαξη.

Τέλος, εξήγησε ότι οδεύουμε προς την ενδημική φάση της πανδημίας και με τη βοήθεια των εμβολίων, θα περιοριστούν οι μεταλλάξεις του ιού.