Καραγιάννης: Δεν βλέπω να εφαρμόζεται το υποχρεωτικό τεστ για εμβολιασμένους (ΒΙΝΤΕΟ)

F1BD54AE C6A5 4E79 9447 DE30F8602035 Coronavirus, Δρ.Καραγιάννης

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης το πρωί της Δευτέρας.

Κληθείς εισαγωγικά να σχολιάσει το ενδεχόμενο τεστ και για εμβολιασμένα άτομα, είπε ότι για το θέμα γίνεται ανταλλαγή κάποιων email ανάμεσα στα μέλη της ΣΕΕ.

«Άγνωστο γιατί δημιουργήθηκε σάλος. Γίνονται ανταλλαγές ιδεών για το ζήτημα. Δεν βλέπω γενική σύσταση για το θέμα. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο θα είναι για ομάδες ίσως που έρχονται σε επαφή με ευάλωτες ομάδες», εξήγησε.

Αναφορικά με τα σχολεία και τις ανησυχίες που υπήρξαν με το άνοιγμά τους, ο δρ.Καραγιάννης είπε ότι τασχολεία Μέσης είναι στην τρίτη βδομάδα και δεν υπάρχει πρόβλημα.

«Στη Δημοτική αυτή τη βδομάδα θα φανεί. Πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγο για συμπεράσματα», είπε ο καθηγητής.

Θα υπάρξει κάποια έξαρση τον χειμώνα αλλά λόγω της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης, αλλά θεωρώ ότι δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, σχολίασε.

«Ήταν αργή αλλά σταδιακή η πτώση των κρουσμάτων. Σήμερα ίσως να έχουμε πάλι πάνω από 100 γιατί τα εργαστήρια ήταν κλειστά», είπε.

Για την 3η δόση εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνει γιατί υπάρχουν ακόμη πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. «Τους επόμενους 2-3 μήνες θα δείξει αν χαλαρώσουν κάποια μέτρα», είπε τέλος μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια χαλάρωση.

Πηγή: Sigmalive