Καραγιάννης: Ίσως αυστηρότερα μέτρα σε επαρχίες – Ποιά η πιθανότητα lockdown (BINTEO)

Δείτε τι ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης, ενόψει της σημερινής συνάντησης της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

wzynjs6vnc0 Coronavirus, Πέτρος Καραγιάννης

Για τη σημερινή έκτακτη συνάντηση της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και την πιθανότητα εισήγησης γενικού lockdown στην χώρα μας, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Για την επικείμενη συνάντηση ο δρ Καραγιάννης είπε πως ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων έχει ανησυχήσει όλους μας όπως και τον Πρόεδρο, ο οποίος θέλει να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι.

«Θέλει να ενημερωθεί για το κατά πόσον μπορούμε να διαχειριστούμε τα αυξημένα κρούσματα, τις επόμενες ημέρες και αν θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα νούμερα να πέφτουν. Έχουμε αυτήν την αυξητική τάση λόγω της μεγάλης συρροής που παρατηρήθηκε στο σφαγείο», είπε.

Ερωτηθείς εάν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη ή εάν υπάρχει περίπτωση να αποφασιστεί ένα νέο η lockdown ο δρ Καραγιάννης είπε πως για το ζήτημα θα ζητήσει την άποψή τους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Δεν θέλω να προκαταλάβω την συζήτηση αλλά εκείνο που θα καθορίσει την πορεία μας είναι η ικανότητα των νοσοκομείων μας να ανταπεξέλθουν. Αυτή τη στιγμή έχουμε 77 άτομα στα νοσοκομεία μας. Σχεδόν το Νοσοκομείο Αναφοράς κοντεύει να γεμίσει , οπότε θα χρειαστούν θάλαμοι και από άλλα νοσοκομεία. Υπάρχουν επτά ασθενείς διασωληνωμένοι και ήδη άρχισε αυτός ο αριθμός να αυξάνεται», εξήγησε.

Σε ότι αφορά την πιθανότητα νέων μέτρων πέραν αυτών που ισχύουν ο δρ Καραγιάννης είπε πως « ίσως θα πρέπει να μπουν κάποια αυστηρότερα μέτρα. Θα δούμε και τους αριθμούς ανά επαρχία. Μπορεί να μην χρειαστεί να μπουν αυστηρότερα μέτρα σ΄ όλες τις επαρχίες. Από την άλλη εάν θέλουμε να σταματήσουμε την διασπορά, ίσως κάποια μέτρα θα μπορούσαν να μπουν και σε άλλες επαρχίες».

Πηγή: Sigmalive