Καραγιάννης: Lockdown παντού αν συνεχίσουμε με έτσι αριθμούς – Ούτε οι μαθητές επιστρέφουν

karagg 291220 Coronavirus, Καραγιάννης

Εάν συνεχίσουμε με τέτοιους αριθμούς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το καθολικό lockdown στην Κύπρο, δήλωσε ξεκάθαρα μιλώντας πριν από λίγο στο OMEGAlive ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης.

Κρούοντας μάλιστα ανοικτά πλέον τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία, ο κ. Καραγιάννης δεν δίστασε να προσθέσει πως με τους αριθμούς κρουσμάτων που συνεχίζει να καταγράφει η Κύπρος, ούτε τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά και ούτε οι δουλειές να ανοίξουν.

Εξέφρασε μάλιστα και εάν επιπρόσθετο προβληματισμό σε σχέση με τα ψηλά νούμερα που καταγράφουμε παρά τα μέτρα που λαμβάνονται.

«Πρέπει να δούμε εάν ήρθε και στην Κύπρο το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού και δεν έχουμε πάρει ιδέα το οποίο είναι πολύ πιο μεταδοτικό», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά πάντως τα 751 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, ο κ. Καραγιάννης εξήγησε πως αυτό ο μεγάλος αριθμός οφείλεται την κατάργηση της επιβεβαίωσης των rapid test, με αποτέλεσμα στα χθεσινά αποτελέσματα να προστεθούν και θετικά από γρήγορές εξετάσεις προηγούμενων ημερών.

«Πάντως τα νούμερα μας καταδεικνύουν πως υπάρχει σχετικά αύξηση γενικά στους αριθμούς, παρά τα μέτρα που λαμβάνονται και αυτό είναι που προβληματίζει», επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Πηγή: Omega