Καραγιάννης: “Μέτρα για αποτροπή lockdown” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ανέφερε ο δρ. Καραγιάννης για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτροπή διασποράς του ιού

gz9gyzkf j0 Πέτρος Καραγιάννης

Τη φιλοσοφία με την οποία θα ετοιμαστούν οι εισηγήσεις από την επιδημιολογική ομάδα, ώστε να παρθούν αποφάσεις για νέα μέτρα κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης.

 

«Οι εισηγήσεις θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες, κυρίως κατά πόσον μέχρι την Τετάρτη θα υπάρξει πρόβλημα στις άλλες επαρχίες του νησιού. Αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Οι άλλες επαρχίες, προς το παρόν, δεν έχουν άσχημη εικόνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση τις επόμενες ημέρες. Επομένως, τα όποια μέτρα παρθούν για τις υπόλοιπες επαρχίες θα είναι για προληπτικούς σκοπούς», εξήγησε ο δρ Καραγιάννης.

Εάν και πολλές είναι οι χώρες της Ευρώπης που αποφάσισαν να προχωρήσουν είτε σε μερικό είτε σε καθολικό lockdown, ο δρ Καραγιάννης  είπε πως θα γίνει προσπάθεια πρώτα με μέτρα να αποτραπεί το lockdown στην Κύπρο.

«Ένα πιθανό lockdown θα έχει οικονομικό κόστος, το οποίο ίσως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Επομένως θα κάνουμε ότι μπορούμε με τα ισχύοντα μέτρα, να δούμε εάν περιοριστεί η εξάπλωση», ανέφερε.

Ο δρ Καραγιάννης είπε πως ο κόσμος, παρά τα αρχικά παράπονα και φωνές, φοράει την μάσκα αλλά όχι πάντοτε ορθά.

«Κάποιοι την φοράνε κάτω από την μύτη τους ή η μάσκα δεν εφαρμόζεται σωστά στο πρόσωπό τους. Εάν δεν εφαρμόζεται στενά στον πρόσωπο, δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει να γίνεται η χρήση με τον ορθό τρόπο», είπε τέλος ο δρ Καραγιάννης.

Πηγή: Sigmalive