Καραγιάννης: Μονόδρομος το lockdown αν συνεχίσουμε έτσι

Τι είπε ο Δρ. Καραγιάννης για τα 314 σημερινά κρούσματα και την εξέλιξη της πανδημίας

jhiu892 Coronavirus, Πέτρος Καραγιάννης

Άκρως ανησυχητικό χαρακτήρισε ο Πέτρος Κραγιάννης, τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε σφαγείο στη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA, τονίζοντας την ίδια στιγμή πως μπορεί να δημιουργήσει μια ωρολογιακή βόμβα όσον αφορα την επιδημιολογική μας εικόνα.

«Εαν αυτά τα άτομα αν μεταδώσουν τον ιό σε ένα ή δύο άτομα στο οικογενειακό περιβάλλον αντιλαμβάνεστε σε ποιον βαθμό μπορεί να αυξηθούν τα κρούσματα και ποια μπορεί να είναι η διασπορά ανάλογα με το που ζουν αυτά τα άτομα»

Φαίνεται όπως είπε πως δεν τηρήθηκαν την παραβίαση των μέτρων.

Όσον αφορά τις σκέψεις για καθολικό lockdown, ο κ. Κραγιάννης ανέφερε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική μας εικόνα.

« Εάν εξακολουθήσουμε να βλέπουμε τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει ανοδική πορεία τότε θα είναι μονόδρομος, ελπίζαμε πως τα κρούσματα θα μειωθούν όμως αυτό δεν έγινε, ας ελπίσουμε πως θα δούμε καθοδική πορεία στην συνέχεια»

Όσον αφορά το νέο στέλεχος ιού, ανέφερε πως δεν είναι πιο επιθετικός ο ιός.

«Δεν είναι πιο επιθετικός, πρόκειται για ένα νέο στέλεχος του ιού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επιδημιολογικές μελέτες»

Αυτό που τον ευνοεί ανέφερε είναι ο χειμώνας και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε τώρα που σιγά σιγά μπαίνουμε στο χειμώνα.

«Το συγκεκριμένο στέλεχος που εμφανίστηκε στην Ισπανία, και εμφανίστηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά το ευχάριστο είναι πως δεν έχει αλλάξει αντιγονικά και αυτό δεν πρόκειται να έχει αρνητική επίπτωση στα εμβόλια»

Όσον αφορά το εμβόλιο επισήμανε πως το ΗΒ πληροφορεί, ότι θα είναι έτοιμο περίπου τον Ιανουάριο του 2021, όμως όπως τόνισε αυτό δεν σημαίνει πως το εμβόλιο θα διατεθεί για άλλες χώρες.

Δείτε το Βίντεο

Πηγή: Omega