Καρούσος: Τι ισχύει με τους εμβολιασμένους Κύπριους και τα ταξίδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υπουργικό ανάβει «πράσινο φως» στου εμβολιασμένους κύπριους.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 03 31T151555.577 Καρούσος, ταξίδια

Χωρίς κανένα περιορισμό θα ταξιδεύουν οι εμβολιασμένοι κύπριοι από το εξωτερικό στην Κύπρο, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οι κύπριοι που θα κατέχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Κυπριακή Δημοκρατία και έχουν χορηγηθεί και τις δύο δόσεις και έχει περάσει διάστημα μίας βδομάδας από τη 2η δόση, θα εξαιρούνται από τους οποιουσδήποτε περιορισμούς υπάρχουν όταν ταξιδεύουν από το εξωτερικό προς την Κύπρο.

Δηλαδή, όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και κατέχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα υπόκεινται σε εργαστηριακές αναλύσεις (rapid test, pcr κτλ) αλλά ούτε θα μπαίνουν σε οποιοδήποτε είδος αυτοπεριορισμού ή καραντίνας.

«Ωστόσο, θα διατηρείται το δικαίωμα να τους περάσουμε από δειγματοληπτικό ελέγχους αν και εφόσον το επιλέξει το Υπουργείο Υγείας», διευκρίνισε ο κ. Καρούσος.

Σημείωσε δε, πως «όποιος κύπριος πολίτης κατέχει αυτό το πιστοποιητικό θα το ανεβάζει στο Cyprus Flight Pass και θα ταξιδεύει με αυτό το πιστοποιητικό προς Κύπρο και με την άφιξη δεν θα υπόκειται στον οποιοδήποτε περιορισμό.»

Πηγή: Αντ1