Κασουλίδης: Αν κατέβει ο Χριστοδουλίδης πιθανόν να χάσουν και οι δύο

«Είναι πιθανόν αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος, να επαναληφθεί το σενάριο Αλέκος Μαρκίδης – Γλαύκος Κληρίδης και να χάσουν και οι δύο υποψήφιοι»

161ea6affdf623 13 Αβέρωφ, Κασουλίδης, προεδρικές, Υποψήφιοι

Στην εκπομπή του ΡΙΚ «Προκλήσεις» φιλοξενήθηκε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος μίλησε και για τα εσωκομματικά ζητήματα στον ΔΗΣΥ ενόψει των Προεδρικών εκλογών του 2023.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έπρεπε να δεχθεί την πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου και να προσφύγουν στην βάση του κόμματος και την επιλογή του υποψήφιου για τις Προεδρικές.

Συμπλήρωσε ότι είναι πιθανόν αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος, να επαναληφθεί το σενάριο Αλέκος Μαρκίδης – Γλαύκος Κληρίδης και να χάσουν και οι δύο υποψήφιοι. Διερωτήθηκε πάνω σε ποια πολιτική εκπεφρασμένη πρέπει να στηριχθεί κάποιος για να κάνει πολιτικές επιλογές.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο κ. Νεοφύτου έδειξε την πορεία του στην πολιτική ως αρχηγός κόμματος, ενώ διερωτήθηκε τι έχει δείξει ο κ. Χριστοδουλίδης. «Ποια είναι η θέση του για το Κυπριακό και την οικονομία;».

Πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει τι δουλειά του στο Υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να παρουσιάζει τα προσωπικά του πρεσβεύω και τις πολιτικές του απόψεις. «Όταν πηγαίνεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει να παρουσιάσεις θέσεις», ανέφερε ο κ. Κασουλίδης.