Καταγγελία: Αρνήθηκαν να περιθάλψουν ασθενή και «έσβησε» λίγο αργότερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μεταφορά στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το «να φύγετε να πάτε στο Γενικό» και η απάντηση του ΟΚΥπΥ για την όλη ιστορία.

48987cb9988f372c2d0b06d656686fd0 Καταγγελία, ΟΚΥπΥ

Μια απίστευτη καταγγελία που αφορά τους χειρισμούς λειτουργών Υγείας που στοίχησαν τη ζωή ενός συμπολίτη μας έφερε στο φως ο κ. Μάριος Νεοφύτου. Η μεταφορά στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το «να φύγετε να πάτε στο Γενικό» και η απάντηση του ΟΚΥπΥ για την όλη ιστορία.

Ο κ. Νεοφύτου με παρέμβαση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» εξιστόρησε τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα έζησε στις 10 Απριλίου, όταν ο ίδιος σε συμμετείχε σε αθλητική δραστηριότητα με φίλο του, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη ζωή του μετά από λίγη ώρα.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, όταν με το πέρας της άθλησης τους στα γήπεδα του Αγίου Δημητρίου, πλησίον του Μακάρειου στη Λευκωσία, οι δυο κινήθηκαν προς το χώρο στάθμευσης για να αποχωρήσουν. Σε εκείνο το σημείο ο φίλος του ένιωσε αδιαθεσία όπου και λιποθύμησε.

Ο κ. Νεοφύτου τον μετέφερε άμεσα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, και σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις τους είδε ο κλητήρας τους είπε «εδώ κύριε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, να φύγετε να πάτε στο Γενικό Νοσοκομείο». Ακόμη και όταν του υπέδειξε ότι ο φίλος του ήταν λιπόθυμος στο αυτοκίνητο, ο κλητήρας επέμεινε στην αρχική του θέση, ως επίσης και δυο γυναίκες που εξήλθαν του Νοσοκομείου εκείνη την ώρα, που σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου πρέπει να ήταν νοσηλεύτριες.

Βλέποντας ότι όλες οι εκκλήσεις του έπεφταν στο κενό, αποφάσισε να πάρει το φίλο του με το αυτοκίνητο του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αλλά στα μέσα της διαδρομής έχασε εντελώς τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα ο κ. Νεοφύτου να πανικοβληθεί. «Τι να κάνω, που να πάω» εξιστορεί ο ίδιος  για εκείνες τις δραματικές στιγμές.

Στο σημείο εκείνο κάλεσε ασθενοφόρο για να παραλάβει το φίλο του, και με προσπάθειες ΚΑΡΠΑ προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, το οποίο κατέφτασε στα 10 περίπου λεπτά από την κλήση.

Όταν και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, οι επί καθήκοντι ιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Προϋπολογισμός για ΤΑΕΠ στο Μακάρειο

«Σίγουρα θα του δώσουμε σημασία» απάντησε στην κατηγορία από το «Μέρα Μεσημέρι» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, σημειώνοντας ωστόσο πως το Μακάρειο Νοσοκομείο λειτουργεί  ούτως ή άλλως για γυναίκες και παιδία.

Σημείωσε ωστόσο πως ήδη βρίσκεται στο πλάνο του Οργανισμού Προϋπολογισμός για δημιουργία ΤΑΕΠ στο Μακάρειο Νοσοκομείο, λέγοντας ωστόσο πως θα έπρεπε να παρασχεθεί βοήθεια προς τον εκλιπόντα, κάτι που σαφώς και θα διερευνηθεί.

Πηγή: Αnt1