Καταγγελία για Ιατρική αμέλεια από συγγενείς γυναίκας που έσβησε στο νοσοκομείο Λευκωσίας – Της διέγνωσαν άγχος (BINTEO)

BINTEO: Καταγγελία για Ιατρική αμέλεια από συγγενείς γυναίκας που έσβησε στο νοσοκομείο Λευκωσίας – Της διέγνωσαν άγχος

asthgen0608 ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ, Καταγγελία

Καταγγελία για ιατρική αμέλεια στο Νοσοκομείο Λάρνακας δέχτηκαν οι αρχές, σύμφωνα με το omega και την Εκπομπή Ενημέρωση Τώρα.

Συγκεκριμένα άντρας κατήγγειλε ότι μετά από επίσκεψη της γυναίκας του στο Νοσοκομείο της Λάρνακας της έκαναν ακτινογραφία και διέγνωσαν ότι είχε άγχος παραπέμποντας το ζευγάρι να επισκεφθεί νευρολόγο. Ο νευρολόγος στον οποίο μετέβησαν τους είπε ότι ήταν αναγκαίο να διακομισθεί  στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η σύζυγος του απεβίωσε λόγω αφυδάτωσης αφού δεν της χορηγήθηκε εγκαίρως ορός.

Σύμφωνα με τον σύζυγο και τα όσα ισχυρίζεται η κατάσταση με την υγεία της γυναίκας του ξεκίνησε αρχές Ιουλίου. Συγκεκριμένα η γυναίκα του είχε πόνους στο λαιμό και το σώμα. Αρχικά το ζεύγος επισκέφθηκε τον προσωπικό τους ιατρό.

Ο γιατρός τους έδωσε μια συνταγογράφηση, ωστόσο η κατάσταση της άρχισε να επιδεινώνεται. Λίγες μέρες αργότερα η γυναίκα ένοιωθε έντονη αδυναμία και έτσι ο σύζυγος της την πήρε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του της είπαν να κάνει ακτινογραφίες και ακολούθως το ζεύγος ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου ότι δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερο πρόβλημα παρά μόνο άγχος και ότι έπρεπε να εξεταστεί από νευρολόγο.

Με την άφιξη τους στο νευρολόγο ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να πάν στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα μετά την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο σύζυγος της δήλωσε στο OMEGA ότι: «Φεύγοντας από το νοσοκομείο μου είπαν ότι η γυναίκα μου είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες γύρω στις 3 το πρωί μου τηλεφώνησαν για να μου πουν ότι χειροτέρεψε και μετά…. 8 παρά τέταρτο μου τηλεφώνησαν να έρθω στο νοσοκομείο για να πω το αντίο. Μετά από αυτό οι γιατροί απολογήθηκαν και με ενημέρωσαν ότι δεν πήγαινε κάτι στραβά με την γυναίκα μου, δεν είχε μόλυνση, δεν είχε καρκίνο, δεν είχε κάτι που να της προκαλεί πρόβλημα, ο εγκέφαλος της ήταν άθικτος. Πέθανε κατ` ακρίβεια από αφυδάτωση και χαμηλή πίεση που οδήγησε σε ανεπάρκεια των εσωτερικών της οργάνων. Τότε ρώτησα αν μπορούσε να γίνει κάτι νωρίτερα, προφανώς στην Λάρνακα να της δώσουν ορό ή να κάνουν εξετάσεις που να εντόπιζαν το πρόβλημα νωρίτερα και οι πιθανότητες επιβίωσης της να ήταν μεγαλύτερες, με τους γιατρούς.. να συμφωνούν».

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης ανέφερε στην εκπομπή: «η υπόθεση διενεργείται αυτή τη στιγμή θανατική ανάκριση και διενεργείται και έρευνα από πλευράς Αστυνομίας. Έγινε νεκροτομή με διάταγμα δικαστηρίου στις 15/07/2021 και ήμουν και εγώ παρόν έχοντας διοριστεί εκ μέρους του συζύγου. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνησή, όμως υπάρχει η σοβαρή υποψία ότι υπάρχει θέμα ιατρικής αμέλειας..

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Γιώργος Καροτσάκης από την πλευρά του σημείωσε: «Πρώτα θα ‘ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου. Την υπόθεση την είχα ακούσει σε επικοινωνία που είχα από τον σταθμό σας. Διερεύνησα για να δω αν υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία, δεν έχω εντοπίσει κατά την τελευταία ώρα που έχω πληροφορηθεί. Ανεξαρτήτως αυτού δεν θα μπορούσα να σχολιάσω εφόσον διερευνάται από την Αστυνομία. Σίγουρα όμως θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια και θα παρέχουμε όλη τη διευκόλυνση στην Αστυνομία ούτως ώστε να γίνει μια πλήρη και εις βάθος έρευνα και όπου υπάρχει ευθύνη και αμέλεια να προχωρήσει με τα δέοντα μέτρα η Αστυνομία».

Έπειτά σε δική του τοποθέτηση ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης ανέφερε: «Μου κάνει τρομερή εντύπωση, έγινε νεκροψία ενεπλάκη η Αστυνομία υπήρχαν καταγγελίες για ιατρική αμέλεια, υπήρχε διάταγμα δικαστηρίου για νεκροψία, υπήρχε εμπλοκή και άλλου νοσοκομείου και ο Διευθυντής του Νοσοκομείου έμαθε γι’ αυτό πριν 1,5 ώρα. Αυτό για μένα είναι τρομερό».

Δείτε τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή:

Πηγή: Omega