Καταγγελία για οίκο ευγηρίας: «Δεν τηρεί κανένα μέτρο, δεν φοράνε μάσκες» (BINTEO)

Καταγγελία για οίκο ευγηρίας: «Δεν τηρεί κανένα μέτρο, δεν φοράνε μάσκες» (BINTEO)

55924aa261484f6e8a9d6942243fd671 1 Καταγγελία, οίκος ευγηρίας

Έγκριση για τρίτη δόση του εμβολίου έδωσε το Υπουργικό με τους άνω των 65 να έχουν προτεραιότητα.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η διοικητική λειτουργός παρατηρητήριου τρίτης ηλικίας, Κυριακή Σαρρή, ανέφερε ότι υποστηρίζουν την απόφαση «για ενισχυτική δόση για άτομα άνω των 65 ετών και ιδίως στα άτομα που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας».

Συγκεκριμένα η κα Σαρρή είπε «Βλέπουμε ότι γίνεται σωστή δουλειά από κάποιους οίκους ευγηρίας αλλά δυστυχώς κάποιοι άλλοι οίκοι ευγηρίας δεν τηρούν τα μέτρα που θα έπρεπε να τηρούν κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τα άτομα τρίτης ηλικίας να είναι πιο εκτεθειμένα από ποτέ και να μην γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι λαμβάνουν καθημερινά καταγγελίες για οίκους ευγηρίας που δεν τηρούν τα μέτρα «Μέχρι και χθες λάβαμε καταγγελία για ένα οίκο ευγηρίας που δεν τηρεί καθόλου τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, δεν φοράνε μάσκες δεν ζητούν safe paas, δεν έχουν σαπούνια στις τουαλέτες».

«Εμείς λαμβάνουμε αυτές τις καταγγελίες, τις διερευνούμε και προσπαθούμε να δώσουμε πληροφορίες στο άτομο που κάνει την καταγγελία για να μιλήσει με την αρμόδια υπηρεσία» ανέφερε η κα Σαρρή.

Μετέπειτα διευκρίνισε ότι γίνονται αρκετοί έλεγχοι από το Υπουργείο Υγείας αλλά όπως είπε θα ήταν καλό να γίνονται περισσότεροι «σε περιπτώσεις που δεν θέλουν να λαμβάνουν τα μέτρα θα πρέπει να καλούμε την Αστυνομία».

Πηγή: Sigmalive