Καταγγελία σοκ – Απάνθρωπες συνθήκες και κακοποίηση σε στέγη ηλικιωμένων (VIDEO)

a1ab6d5ce467fc4a22423528f0769961

Για τις άσχημες συνθήκες διαβίωση των ηλικιωμένων στις στέγες, αλλά και τις καταγγελίες που δέχονται καθημερινά από τους οικείους τους, μίλησαν στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων(ΕΚΥΣΥ), Κώστας Σκαρπάρης και ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντωνίου.

Οι απάνθρωπες συνθήκες, και η κακοποίηση που δέχεται η ευάλωτη ομάδα, είναι μερικά τα οποία γνωστοποιούνται καθημερινά, όπως κατέδειξε και η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, Μαρίας Λοττίδου.

Αποκαλύπτοντας καταγγελίες ο κ. Σκαρπάρης ανέφερε πως, «είχα δεχθεί καταγγελία από ηλικιωμένη που τον Αύγουστο βρισκόταν σε στέγη ηλικιωμένων με μεγάλη τζαμαρία χωρίς κλιματιστικά και ζεσταινόταν πολύ. Μου είπε μάλιστα ότι φοβόταν να μου πει την στέγη στην οποία βρισκόταν, ούτε το όνομά της. Φοβόταν ότι ο ιδιοκτήτης θα την διώξει αν μάθει για την καταγγελία».

Από την άλλη ο κος Αντωνίου σημείωσε πως, έγινε δέκτης καταγγελιών κακοποίησης σε ιδρύματα, για μη τήρηση των κανόνων υγιεινής, «όπως για παράδειγμα να μην τους πλένουν, ούτε τις πληγές. Έχουμε φωτογραφίες με τόσο μεγάλη πληγή που φαίνεται το κόκκαλο του ηλικιωμένου. Φοβερά πράγματα που καταλήγουν σε νοσοκομείο».

Είπε επίσης, ότι οι καταγγελίες δεν προχώρησαν στην Αστυνομία γιατί φοβούνται να πουν σε ποιο ίδρυμα είναι, γιατί συνήθως φοβούνται. «Στις περιπτώσεις που έγιναν καταγγελίες είναι και αυτές που αναφέρονται στην έκθεση της Επιτρόπου».

Δείτε σχετικό βίντεο: