Κατάταξη νεοσυλλέκτων: Σε τελική ευθεία

download 1 Εθνική Φρουρά, Κατάταξη, ΚΕΛ Λάρνακας

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων για το 2020, καθώς στις 10 Ιουλίου θα καταταγούν όσοι πήραν αναστολή λόγω προβλημάτων υγείας, ήταν στο εξωτερικό ή φοιτούσαν σε επτατάξιο σχολείο την περσινή χρονιά στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Σήμερα όπως σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερή, παρουσία του Υπουργού Άμυνας ως επίσης και μελών της Επιτροπής Άμυνας, περάστηκαν όλα τα στοιχεία των νεοσυλλέκτων στο ηλεκτρονικό σύστημα επιλογής, το οποίο ουσιαστικά τοποθέτησε όλους τους νεοσυλλέκτους σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς, ανάλογα με τις επιθυμίες σε Φρουρά Προτίμησης, Όπλο ή Σώμα το οποίο επιθυμούν.

Διευκρίνισε παράλληλα πως κανένας δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο πρώτος που θα μάθει την τοποθέτηση του θα είναι ο νεοσύλλεκτος την ημέρα της κατάταξης».

Από εκεί και πέρα, μόλις ολοκληρώσουν τη σωματική/ ιατρική τους εξέταση και ανάψει «πράσινο φως» για να υπηρετήσει θητεία ο νεοσύλλεκτος, τότε θα «ξεκλειδώσει» η ασφάλεια που υπάρχει εγκατεστημένη στο σύστημα, και θα φανεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή η Μονάδα που θα υπηρετήσει ο κάθε στρατιώτης.

Έπειτα θα εκδοθεί το Φύλλο Πορείας και εξερχόμενοι από τα συνεργεία θα αναμένουν οχήματα της Εθνικής Φρουράς τα οποία και θα τους μεταφέρουν στη Μονάδα τους. Αυτό θα ισχύει από την πρώτη κιόλας ημέρα κατάταξης.

Σε ότι έχει να κάνει με το ποσοστό ικανοποίησης αιτημάτων των νεοσύλλεκτων με βάση τις επιλογές τους, ο κ. Πιερής ανέφερε πως « το 75% έχει ικανοποιηθεί σε μια από τις τρείς επιλογές». Υπενθυμίζεται πως οι τρείς επιλογές αφορούσαν Φρουρά Προτίμησης, Όπλα ή Σώματα. «Θα υπηρετήσουν πλησίον από το σπίτι τους οι περισσότεροι από τους εθνοφρουρούς» σημείωσε ο κ. Πιερή.

Πηγή: Ant1