Καταθέσεις από το περιβάλλον της 36χρονης γυναικολόγου – Aναμένει ο ΠΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

E2F13010 F54C 4391 A782 508452E0CEFC γιατρός, ΠΙΣ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση εξαπάτησης που κατήγγειλε 73χρονη, εναντίον 36χρονης γυναικολόγου στη Λεμεσό η οποία τέθηκε χθες υπό διήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με την 73χρονη, αφού είχε επισκεφθεί την 36χρονη γυναικολόγο στο ιατρείο όπου διατηρεί, για θέματα υγείας, η τελευταία φαίνεται να έκρινε ότι η ηλικιωμένη έχριζε χειρουργικής επέμβαση για αφαίρεση μήτρας.

Αφού έγινε η υποτιθέμενη χειρουργική επέμβαση, λίγους μήνες αργότερα, η 73χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο για ένα άλλο θέμα υγείας.
Εκεί σύμφωνα με την καταγγελία, της είχε ανακοινωθεί από γυναικολόγο του νοσοκομείου ότι έχριζε της ίδιας χειρουργικής επέμβασης όπου έτυχε προηγουμένως από την 36χρονη.

Μετά από εξέταση που έτυχε η 73χρονη από ιδιώτη γιατρό, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τύχει της επέμβασης για αφαίρεση της μήτρας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης παραλήφθηκε ιατρικός φάκελος από το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού, στο οποίο η ύποπτη συμπλήρωσε το εξιτήριο έγγραφο της παραπονούμενης και στο οποίο αναφέρεται ότι νοσηλεύτηκε για δυο μέρες, ενώ η 73χρονη δήλωσε πως νοσηλεύτηκε μόνο για μια μέρα.

Στο δικαστήριο, όπου οδηγήθηκε η 36χρονη, αναφέρθηκε ότι λόγω παρέμβασης της οικογένειας, η ύποπτη εξέδωσε άλλο εξιτήριο έγγραφο, με διαφορετική ιατρική γνωμάτευση από την αρχική.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σημείωσε πως οι ανακριτές προχωρούν με τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς επίσης και των ισχυρισμών της 36χρονης γυναικολόγου.

Ανακρινόμενη η 36χρονη αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη και έδωσε τους δικούς της ισχυρισμούς για την επέμβαση στην παραπονούμενη, καθώς και τις αιτήσεις αποζημίωσης και το εξιτήριο που υπέβαλε προς τον ΟΑΥ.

Η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις τόσο από το οικογενειακό όσο και από το επαγγελματικό περιβάλλον της Γυναικολόγου, ενώ θα γίνουν έρευνες και σε άλλους χώρους για να διαπιστωθεί τι προκύπτει.

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρέου, η Αστυνομία αποτάθηκε στο Υπουργείο Υγείας για εμπειρογνωμοσύνη από άλλο γιατρό, για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν και άλλα αδικήματα όπως αυτό της ιατρικής αμέλειας.

Έρευνα από ΟΑΥ

Σχολιάζοντας τα γεγονότα στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ, Μαρία Κυθραιώτου ανέφερε πως οργανισμός είναι στη διαδικασία αναστολής της σύμβασης της συγκεκριμένης γιατρού με σκοπό να προχωρήσουν σε έρευνα από τα στοιχεία που θα ληφθούν από την Αστυνομία.

«Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να αναστείλουμε την σύμβαση και θα οριστεί ερευνώντας λειτουργός. Το πόρισμά του θα μεταφερθεί στον διευθυντή του οργανισμού ο οποίος στης συνέχεια θα αποφασίσει είτε τον τερματισμό είτε άρση της αναστολής ανάλογα με τα συμπέρασμα της έρευνας», είπε

Αντίδραση ΠΙΣ

Μιλώντας για την υπόθεση στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Άθως Γεωργίου, ανέφερε πως ο Σύλλογος δεν προτίθεται να καλύψει τον οποιονδήποτε έκανε και την παραμικρή απάτη.

Με τέτοια περιστατικά, όπως είπε, «τίθεται εν αμφιβολία η σχέση γιατρού ασθενούς και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό».

Σημείωσε πως ο ΠΙΣ δεν αποτελεί ανακριτικό σώμα, αναμένει την έρευνα της Αστυνομία και θα κινηθεί αναλόγως.

Η Αστυνομία πρέπει να κάνει το έργο της και να φέρει τα γεγονότα στο φως και ο ΠΙΣ θα λάβει τα μέτρα που προκύπτουν από τη νομοθεσία, σημείωσε.

Πηγή: Sigmalive