Καταβάλλουν τ’ αδύνατα, δυνατά για εξεύρεση αντικαταστάσεων

Σε ό,τι αφορά τις αντικαταστάσεις δεν αρκεί μόνο η ενεργοποίηση των υπευθύνων θεσμών γι΄ αυτές αλλά και η θετική αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους των καλουμένων προς το σκοπό αυτό εκπαιδευτικών.

metatheseis2 αντικαταστάσεις, Παιδεία, Σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, καταβάλλουν νυχθημερόν τεράστιες προσπάθειες για την άμεση επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος σχετικά με την εξεύρεση αντικαταστατών, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Παιδείας, Γιώργος Σκαλιάς.

«Σχετικά με δηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει και οι οποίες αφορούν σε θέματα αντικαταστατών σε δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους εμπλεκόμενους, μαθητές/μαθήτριες και ιδιαίτερα τις συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ αλλά και τους εκπροσώπους των γονέων παγκύπρια ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όσο και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, καταβάλλουν νυχθημερόν τεράστιες προσπάθειες για την άμεση επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος ήθελε προκύψει σχετικά με την εξεύρεση αντικαταστατών», προσθέτει.

Όμως, αναφέρει ο κ. Σκαλιάς, παρά τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες των προαναφερθέντων θεσμών, είναι νομίζω τουλάχιστον στις εκπαιδευτικές οργανώσεις γνωστό, ότι σε ό,τι αφορά στις αντικαταστάσεις δεν αρκεί μόνο η ενεργοποίηση των υπευθύνων θεσμών γι΄ αυτές αλλά και η θετική αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους των καλουμένων προς το σκοπό αυτό εκπαιδευτικών.

«Παρακαλώ θερμά τις συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ, στα πλαίσια της αγαστής μας συνεργασίας, όπως συμβάλουν και αυτές, στο μέτρο των δυνάμεών τους, στην ομαλοποίηση του προβλήματος, απευθύνοντας έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται για αντικατάσταση να την αποδέχονται, ειδικά σήμερα κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τον τόπο, προσφέροντας έτσι τεράστια υπηρεσία τόσο προς τους μαθητές/τριες, τους γονείς αλλά και την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα», καταλήγει.