Στη διαμαρτυρία των τουρκοκυπριακών συντεχνιών για την ανέγερση του νέου συγκροτήματος κτιρίων, που θα στεγάζει το «προεδρικό» και τη «βουλή» και στην απάντηση του Τ/κ ηγέτη στις επικρίσεις που δέχεται το συγκεκριμένο σχέδιο, αναφέρεται σήμερα ο Τ/κ Τύπος.
Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η τ/κ εφημερίδα «Βατάν» υπό τον τίτλο «Δώστε σημασία στα πραγματικά προβλήματα και όχι στη ανέγερση νέου προεδρικού» γράφει ότι η «πλατφόρμα συντεχνιών», σε ανακοίνωση της που ανέγνωσε χθες μπροστά στο «προεδρικό» στα κατεχόμενα, επέκρινε τις ενέργειες που γίνονται για την ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάζει το νέο «προεδρικό» και το κτήριο της «βουλής». Η πλατφόρμα κάλεσε την «κυβέρνηση» να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ, όπως λ.χ. η οικονομική κρίση, και να επενδύσει στους τομείς της παιδείας, της υγείας και των υποδομών.
Στο πλαίσιο της χθεσινής κινητοποίησης, ο Γκιουβέν Μπενγκίχαν, πρόεδρος της τ/κ «συντεχνίας των δημοσίων υπαλλήλων (KTAMS)» επέκρινε τον Ερσίν Τατάρ που ζήτησε το ποσό των 586 εκατομμυρίων ΤΛ για την ανέγερση νέου «προεδρικού».
«Η χώρα δεν έχει ανάγκη νέο προεδρικό μέγαρο αλλά ένα υγιές σύστημα παιδείας και εκπαίδευσης, ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών», είπε.
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της χθεσινής συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας δασκάλων (KTÖS), Σιενέρ Ελτζίλ χαρακτήρισε ως λανθασμένη την εμμονή που υπάρχει για νέο «προεδρικό».
Εξάλλου, η εφημερίδα «Γκιουνές» δημοσιεύει σήμερα την απάντηση του “προεδρικού” στις επικρίσεις που δέχεται από την τ/κ «πλατφόρμα συντεχνιών» για την ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάζει το «προεδρικό μέγαρο» και τη «βουλή».
Σύμφωνα με την “προεδρία”, «ορισμένοι κύκλοι εκμεταλλεύονται το όλο θέμα και προβαίνουν σε επιθετικές δηλώσεις και ισχυρισμούς που ακολουθούν την λογική της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου».
Αναφέρει ακόμα ότι το νέο σχέδιο για την ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος «είναι πολύ σημαντικό από την άποψη ότι εμβαθύνει την αντίληψη για τη νέα πολιτική για δύο ίσα κυρίαρχα κράτη και σηματοδοτεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία» του ψευδοκράτους.