ΚΕ: Μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά-Ποιο το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Καλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε τα νέα μέτρα»

AARKA8s 19 έξαρση κρουσμάτων, νέα μέτρα, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος μίλησε για την έξαρση κρουσμάτων, αλλά και για τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν.

Αρχικά ανέφερε ότι ανέμεναν την αύξηση των κρουσμάτων και οι ειδικοί μαζί με τον ΠΟΥ προειδοποιούσαν για την κατάσταση. «Καλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε τα νέα μέτρα», είπε.

Πρόσθεσε ότι θα παρθούν μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά. «Κοιτάμε το ψηλό αριθμό κρουσμάτων και τις νοσηλείες», συμπληρώνοντας ότι δεν αυξήθηκαν μέχρι τώρα οι νοσηλείες.

Ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα για να αποφύγουμε ένα οδυνηρό lockdown». Επεσήμανε ότι αν ο καθένας έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει με τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας δεν θα υπήρχαν 2000 κρούσματα.

Παράλληλα ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, διευκρινίζοντας ότι ο Υπουργός Υγείας ζήτησε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. «Αυτή τη στιγμή δεν είναι στα πλάνα της Κυβέρνησης ο υποχρεωτικός εμβολιασμός», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι στην Κύπρο δόθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στην Ευρώπη, με στόχο να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή. «Έχουμε μια από τις μικρότερες υφέσεις για το 2021, ενώ φέτος η Κύπρος έχει να επιδείξει ψηλό ρυθμό ανάπτυξης».

Τέλος μίλησε για τις χρεώσεις των τραπεζών, διευκρινίζοντας ότι είναι υπερβολικές. «Δεν αφορούν όλα τα νοικοκυριά». Συμπλήρωσε ότι πρέπει να δούμε τις εναλλακτικές».

Δείτε όλη τη συζήτηση