Κελεπέσιης: Μεγάλη ζήτηση στα ταξίδια λόγω εγκλεισμού τα τελευταία 2 χρόνια

«Ήδη έχουμε μπει σε αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια το τελευταίο δίμηνο, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και λόγω της αύξησης των καυσίμων»

viber image 2022 06 16 16 13 42 178 11

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Top Kinisis και επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων, Άκης Κελεπέσιης για τις αυξήσεις στις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

«Ήδη έχουμε μπει σε αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια το τελευταίο δίμηνο, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και λόγω της αύξησης των καυσίμων.  Εμείς ως διοργανωτές ταξιδιών επειδή έχουμε κλείσει και οργανώσει τα ταξιδιωτικά πακέτα πολύ πιο νωρίς οι τιμές που έχουμε στην αγορά για τα ταξιδιωτικά πακέτα είναι οι ίδιες με το 2019. Σίγουρα αν κάποιος προχωρήσει σήμερα σε αγορά οι τιμές είναι ακριβές» ανέφερε ο κ. Κελεπέσιης.

Συνέχισε λέγοντας, πως «φαίνεται ότι υπάρχουν δυσκολίες και στο πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών το οποίο δεν μπορεί να είναι πλήρης λόγω και της έλλειψης προσωπικού. Η προσφορά είναι μετρημένη, η ζήτηση αυξημένη. Η ζήτηση για το φετινό καλοκαίρι είναι καλύτερη από αυτή του 2019.

Λόγω των δύο χρόνων που ο κόσμος ήταν έγκλειστος φαίνεται ότι αυξήθηκε η δίψα του να ταξιδέψει και για αυτό έχει δημιουργηθεί μεγάλη ζήτηση».

Για τον χαμό που επικρατεί στα βρετανικά αεροδρόμια ανέφερε ότι το φαινόμενο είναι παγκόσμιο λόγω της έλλειψης προσωπικού. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη προσωπικού και δεν μπορεί να υπάρχει η προσφορά ανάλογα με την ζήτηση».