Κέντρα Ημέρας κι όχι ελεημοσύνη: «Ο γιος μου έμαθε να τρώει με πιρούνι»

«Ζητάμε να γίνουν αύριο το πρωί, Κέντρα Ημέρας»

09950a532d8af714fbffb74fbb5453ee ΑΜΕΑ, Κύπρος

Στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής βρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα ο Βαγγέλης Τσαγγαρίδης, γονέας παιδιού ΑΜεΑ, όπου εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά.

Φιλοξενούμενος στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέληση. «Ένα παιδί μετά τα 21 του χρόνια περνά το χρόνο του πάνω σε ένα καναπέ».

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά μετά το σχολείο παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και με 800 ευρώ δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. «Δεν ζητάμε ούτε ελεημοσύνη, ούτε κάποιο άλλο επίδομα. Ζητάμε να γίνουν αύριο το πρωί, Κέντρα Ημέρας».

Συμπλήρωσε ότι οι γονείς θέλουν να συνεχίσουν τα παιδιά την πορεία που είχαν στο σχολείο με τις θεραπείες τους και με την παρέα άλλων παιδιών. «Ο γιος μου μετά από 10 χρόνια που ήταν στο Απόστολο Λουκά έμαθε να τρώει με το πιρούνι. Για μένα είναι σαν να έβγαλε το Χάρβαρντ».

Ο κ. Τσαγγαρίδης διευκρίνισε ότι έφυγε ευχαριστημένος από τη Βουλή γιατί αντιλήφθηκε ότι οι βουλευτές κατανόησαν το προβλήματα και είναι καιρός να αλλάξει κάτι. «Χρειάζεται προεδρική βούληση. Ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διατάξει να γίνουν Κέντρα Ημέρας».

Επιπλέον εξήγησε ότι θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια συνεδρία στην Επιτροπή Εργασίας όπου και θα δοθούν στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που είναι άνω των 20 ετών.

Ο κ. Τσαγγαρίδης επεσήμανε ότι υπάρχουν γονείς που ζουν στη μιζέρια. «Είδαν πολλά τα μάτια μου και προσπαθούμε να βοηθούμε όσο μπορούμε».

Παράλληλά εξήγησε ότι σε περίπτωση που κάποιο από αυτά τα παιδιά χάσει τους γονείς του, το πηγαίνουν στο γηροκομείο. «Αν είναι δυνατόν ένας 21χρονος να καταλήξει στο γηροκομείο».

Καταληκτικά ανέφερε ότι 2022 δεν υπάρχουν σχολεία ούτε για τα παιδιά κάτω των 21 ετών.

Δείτε το βίντεο: