Κιλιτσντάρογλου: «Κάποιοι κέρδισαν εκατομμύρια με τις πλάτες της κυβέρνησης»αι

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επέτρεψε αυτές τις ημέρες σε κάποιους να αισχροκερδήσουν με εκατομμύρια δολάρια εις βάρος του λαού

14c4f060c15a2cc12f3fb310aaee9df7 15 αισχροκέρδεια, επιτόκια, Τουρκία

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στο τοπικό κανάλι Koza TV στα Άδανα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επέτρεψε αυτές τις ημέρες σε κάποιους να αισχροκερδήσουν με εκατομμύρια δολάρια εις βάρος του λαού και προανήγγειλε κοινοβουλευτική έρευνα.

«Ζούμε μια περίοδο αισχροκέρδειας. Υπάρχει μια πολιτική δύναμη που εξυπηρετεί τους βαρόνους του δολαρίου. Υπάρχουν δύο τύποι υπηρεσίας στους βαρόνους του δολαρίου. Ο πρώτος είναι ότι αποκομίζουν κέρδη αγοράζοντας και πουλώντας δολάρια, παίζοντας με την ισοτιμία του δολαρίου και ο δεύτερος είναι οι βαρόνοι του δολαρίου στο Λονδίνο, οι τοκογλύφοι του κόσμου, στους οποίους μέσα σε 19 χρόνια πληρώθηκαν 179 δισεκατομμύρια δολάρια σε τόκους».

Κι ο Κιλιτσντάρογλου συνέχισε: «Αύξησαν το δολάριο στις 18 λίρες, μετά κάποιος πήγε και μετέτρεψε εκατομμύρια δολάρια σε τουρκικές λίρες. Η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση. Το δολάριο έπεσε, πήγε στις 13 λίρες και κάποιος αγόρασε το δολάριο από 13 λίρες. Πέταξε μια πέτρα, χωρίς να κουραστεί το μπράτσο του, απόλαυσε ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι και κέρδισε εκατομμύρια δολάρια από εκεί που καθόταν. Ποιος το έκανε αυτό; Οι κυβερνώντες το έκαναν. Θα ζητήσουμε κοινοβουλευτική έρευνα. Ποιος αγόρασε και πόσα δολάρια σε αυτές τις 3-4 μέρες; Ποιος πούλησε και πόσα δολάρια;», ρώτησε.

Σχολιάζοντας την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι στην πράξη δεν υπάρχει καμία μείωση από τις τράπεζες.

«’Μειώσαμε τα επιτόκια’, λέει. Ποιο επιτόκιο έπεσε; Ρωτήστε κανέναν αγρότη στα Άδανα, έχουν μειωθεί οι τόκοι του δανείου του από την τράπεζα; Όχι. Ρωτήστε τους εμπόρους, δεν μειώθηκε ποτέ. Για όνομα του Θεού, μπορεί να υπάρξει τέτοια κυβέρνηση;», είπε.