Κίτρινη Προειδοποίηση – Χτυπάει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση

KAUSONAS exclusive, Καιρός, κίτρινη προειδοποίηση

Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 μέχρι τις 5:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, μετά την διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Μετά το μεσημέρι στα ορεινά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανόν να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Το Σάββατο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.