Κίτρινος συναγερμός για βροχές και καταιγίδες

α 1 Καιρός, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Σε έκδοση προειδοποιητικού μηνύματος για το επίπεδο επικινδυνότητας εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το μήνυμα, το επίπεδο επικινδυνότητας αναβαθμίστηκε σε κίτρινο, μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Σε αυτό το διάστημα η βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά την ώρα αφού χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζει την Κύπρο με πολλές βροχές και καταιγίδες.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι. Στις περιοχές των καταιγίδων η βροχόπτωση θα είναι έντονη. Οι άνεµοι θα είναι µεταβλητών διευθύνσεων, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ αλλά τοπικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη αλλά σταδιακά στα δυτικά και νότια θα είναι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός. Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά στα νότια και ανατολικά, ενώ το απόγευµα τα φαινόµενα θα επηρεάσουν περισσότερο το εσωτερικό και τα ορεινά. Στις κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.
Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί για να τραπούν σύντοµα κυρίως βορειοανατολικοί, µέτριοι 4 αλλά τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και τοπικά πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγµένη.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν ελαφρές βροχές, κυρίως τα ορεινά. Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο.